Extrasport

Israeul spune adevărul: „Nu există nicio logică medicală și epidemiologică în Certificatul Verde”

Politicienii aflați la putere și la conducere în Israel, nu opoziția, afirmă la doi ani de pandemie și restricții pe bandă rulantă legiferate sub numele de „Certificatul Verde”, că documentul în sine  nu a adus rezultate eificiente și trebuie eliminat.

Israelul ar trebui să-și anuleze sistemul Green Pass, a declarat marți ministrul Finanțelor Avigdor Liberman, în timp ce țara a înregistrat un record de 65.259 de cazuri noi de coronavirus.

El și-a făcut remarcile la câteva ore după ce, împreună cu prim-ministrul Naftali Bennett și ministrul Sănătății Nitzan Horowitz, a declarat că peste 25 de milioane de teste antigene la domiciliu vor fi distribuite gratuit israelienilor în zilele următoare.

Nu există o logică medicală și epidemiologică în Green Pass, așa cum sunt de acord mulți experți”, a scris Liberman pe Twitter. „Ceea ce există, este o pagubă directă adusă economiei, funcționării zilnice și în plus, o contribuție semnificativă la panica în rândul publicului. Lucrez cu toate părțile pentru a elimina Green Pass și pentru a păstra o rutină normală pentru noi toți.”

Deci nu Certiificatul, nu restricțiile și nici vaccinul nu sunt cheia, așa cum unii au spus ani de zile, ci testarea. Și protecția personală, adică masca în spații aglomerate închise.

Cum rămâne cu cei care au fost constrânși să folosească acest Certificat. Cum rămâne cu cei care s-au și vaccinat pentru a avea senzația unei semilibertăți? 

Acum se recunoaște despre Certificat ceea ce s-a spus de la bun început de către contestatarii săi, cei cu apariții „pe la colțuri”, pentru că presa centrală mondială nu a făcut decât să constate pas cu pas restricțiile mondiale și naționale fără să aibă niciun fel de părere critică.

Israel, țară vaccinată 71% cu cel puțin o doză și peste 50% cu a treia doză, are acum peste 65.000 de cazuri de covid pe zi. E ca și cum România ar avea 130.000 de cazuri pe zi, raportat la numărul populației. Dar România, cu 40% vaccinați dintre care mulți în fals, constrânși, are doar 16.000.

La fel ca în majoritatea țărilor europene, din fericire nu și România la nivel legislativ, Israelul are implementat Certificatul Verde prin care se impun pe baza legii mai multe restricții granulare de acces în spații publice. Italia cere Certificat pentru multe puncte de acces inclusiv la locul de muncă, Austria va oferi certificat doar cu vaccinare obligatorie, Franța cere doza 3 pentru a se elibera Certificatul. Și altele. Doar Marea Britanie a anunțat că ar renunța la Certificat undeva în martie.

În majoritatea țărilor a fost evident  și mai ales acum este, cu așa-numitul Omicron, faptul că Certificatul Verde nu a funcționat, pentru că au fost valuri succesive de gripă, din ce în ce mai multe de cazuri de covid guvernate de Certificate și creșterea inoculărilor mRNA. Inutilitatea Certificatului pentru sănătate a fost și este evidentă, la fel ca și cea a vaccinului.

Israelul își invalidează la acest moment decizia de a fi adoptat un Certificat Verde, dând vina pe Omicron, îngenuncheată și depășită de numărul mare de cazuri de covid, pe care nici nu vrea să le mai numere. Când și în ce alte țări se vor invalida și vaccinul, până nu e prea târziu?

Dacă la Certificat se poate renunța fără urmări aparente în afara răpirii libertăților deținute înaintea Erei Mrna, a insista pe injecțiile mRNA repetate ar putea avea efecte nedorite asupra sănătății, cu urmări în timp încă necunoscute. Dacă se va dovedi așa, toți cei care au promovat produsul comercial mRNA ca „sigur și eficient” vor trebui să explice de ce nu au avut niciun fel de reținere, de „disclaimer”.

România a evitat implementarea unui Certificat Verde, prin lege, având însă de facto restricții prin legi de urgență, cu efecte similare celor din Certificatul Verde. La noi, din fericire, nu s-a mers (încă) pe vaccinarea obligatorie covid. Legea unui Certificat la locul de muncă a fost evitată la presiunea societății, să ținem minte că de Crăciunul din 2021 am fost aproape, cărțile păreau făcute. Hotărârea de a nu implementa acest document dorit inițial de PSD, PNL, UDMR și USR a fost luată, așa cum s-a recunoscut la nivel politic recent, de către Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Dl. Rafila a luat decizia bună și este bine că s-a aflat acest lucru, pentru că este bine de știu omul care s-a opus, chiar dacă dezvăluirea vine ca o critică politică.

Un virus de răceală nu va putea fi niciodată oprit prin vaccin și nici restricții, s-a spus de la începutul pandemiei pe la colțuri, pentru că presa centrală a fost și este încă blocată la nivel mondial, iar cursa spre imunizarea de turmă cu vaccin a fost singura agendă, fără o părere critică sau contrară, ceea ce contravine tuturor regulilor jurnalismului.

Imunizarea de turmă anticovid printr-un vaccin aplicat în pandemie nu a venit și nu va putea veni niciodată, așa cum au spus unii, ci doar a agravat lucrurile. Vedem explozia Omicron care nu ține niciun cont de niciun „vaccin”, din fericire fiind un virus ușor așa cum a fost și la început, afectând în proporție de 95% doar un segment restrâns de  persoane, cu vârste de peste 60-65 de ani.

A venit Omicron, a explodat peste tot și a trecut de orice vaccin de parcă nu ar fi existat un vaccin. Pentru că, la modul real, nu a existat niciun vaccin anticovid, ci doar o încercare încă aflată în faza de testare. Iar imunizarea de turmă poate veni doar natural și doar, din păcate, cu sacrificii de vieți. Imunizarea dorită prin vaccin a venit cu prețul libertăților, a unui experiment medical și a scăderii economiei.

Așa cum am scris, masca este o soluție, alături de testare și grija personală, fără a fi o forțare a individului impusă de pe poziții de putere, cu măsuri coercitive - pentru că natura umană nu a reacționat și nu va reacționa niciodată la coerciție, decât, poate temporar. Natura umană va evita măsurile dure, cât va putea. După coerciție, va urma efectul invers. 

Să vedem dacă Israelul va invalida până la urmă Certificatul și, dacă se va întâmpla așa, dacă nu îl va înlocui cu altceva. Să vedem dacă și alte state îl vor invalida, așa cum s-a promis în Marea Britanie. Acolo, în Marea Britanie, după ce Boris Johnson a spus prin decembrie 2021 că nu vrea să introducă Certificatul Verde a apărut brusc acest gen de articole peste tot.

Să mai vedem dacă și când se va invalida inocularea cu mRNA. 

Și să nu uităm că trăim din ce în ce mai mult pe Planeta Vaccinaților, acolo unde cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile a fost considerat un pericol pentru campania de vaccinare și nu a fost lăsat, sănătos fiind, să intre într-o țară.

Avem acum 54% din populația lumii vaccinată experinental. Ce se va întâmâmpla cu ea, care vor fi implicațiile?

Vadim Cușnarencu



Israeul spune adevărul: „Nu există nicio logică medicală și epidemiologică în Certificatul Verde”