Extrasport

In numele covidului, masuri fara precedent contra libertatilor personale se pregatesc in Romania

Se pregatesc masuri fara precedent, evident exagerate, de limitarea a drepturilor cetatenesti, in numele incetinirii raspandrii covid. Folosind cifre controlate doar de catre autoritati de pe urma unor teste controversate, se va impune interdictia de iesire din orase si se va interzice circulatia pe strada dupa anumite ore. Pentru iesiri vor trebui, ca pe vremea razboaielor mondiale, intocmite hartii care vor fi supuse controlului autoritatilor.

Conform Hotnews, din propunerile realizate de catre autoritati, nu va mai fi voie de iesit din localitatile care depasesc rata de infectare cu covid de peste 3 oameni din 1.000 in ultimele 14 zile. Aici intra, si vor intra mult timp la mana cifrelor autoritatilor in perioada ce va urma cat,cand si unde se va dori, Bucurestiul si multe localitati din Judetele Ilfov, Brasov, Cluj, Timisoara, Constanta si altele. In numele covid, ca de la un intrerupator, se vor pune interdictii pe zone, oricand se doreste. 

In plus, in interiorul localitatilor in care rata de infectare va depasi 4 la mie, nu va mai fi voie de iesit din casa dupa ora 20.00 in zilele de vineri, sambata si duminica. 

Daca rata de infectare va depasi 7,5 la mie, pe durata intregii saptamani nu se va mai putea iesi din casa in interiorul localitatii dupa orele 20.00.

Sa ne amintim ca limitarea circulatiei, dar si a adunarilor publice, erau cele doua obsesiil din vremea comunismului, inainte de 1989. Acum se intampla la fel, mult mai dur, in numele covid. Fara adunari si fara circulatie, ca sunt periculoase, nu fac bine. Pe vremrea comunisului, ca sa iesi din tara trebuia cerere la Partidul Comunist Roman, acum ca sa iesi din tara trebuie 'cerere' catre autoritatile medicale, daca esti 'pozitiv' stai acasa. Despre adunarile publice, se dispereaza rapid pentru ca nu este distantare si este risc de covid. S-a ajuns mai rau decat inainte de 1989, cei care au trait stiu asta.

Au ajuns germanii, olandezii si englezii sa strige "Libertate" ca noi in 1989. Lucrurile sunt extrem de rele: autoritatile dau cifrele, ele pun restriciile, jocul este la o singura poarta, cu arbitrul si jucatorii din aceeasi tabara, iar spectatorii se uita. Iar reteta este globala. In Germania, Merkel a vrut, dar nu a avut curaj sa puna lockdown de Paste, similar cu ce se doreste in Romania. Pentru ca acolo ar fi iesit Revolutie pe strada, la noi nu se iese in masa decat la comanda.

Pasul 2? Iesire doar cu carnet de vaccinat. In Europa se lucreaza deja la "carnetul verde". 

Tii inchisi 18.000.000 de oameni pentru ca ai 1.300 de paturi la ATI ocupate? Cine inghite asa ceva? De ce nu sunt 10.000 de paturi la ATI sau 100.000? Astea sunt vremurile.

Se propun doar patru 'invoiri' pentru iesirea din localitati si care vor trebui aratate si explicate la controale, daca vrei sa iesi din oras sau dupa ora 20:00:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.


In numele covidului, masuri fara precedent contra libertatilor personale se pregatesc in Romania