Extrasport

In 10 puncte: Cu ce ne-am ales dupa un an de covid

A trecut aproximativ un an de zile de cand a inceput covid in Romania. Iata cu ce ne-am ales dupa acest timp, in zece puncte.

1. Pentru prima oara in istoria presei mondiale, zi de zi, prima stire in presa a fost mereu despre covid

2. S-a inceput o campanie mondiala de vaccinare, globala, in premiera in istoria umanitatii.

3. Libertatile personale au fost restrictionate: iesirile din orase sau din tari sunt conditionate de avize medicale si liste guvernamentale. Iesirile din propria casa sunt si pot fi restrictionate in functie de liste guvernamentale, in anumite intervale orare. In numele covid, statul poate oricand sa decida zonele sau orele in care nu este voie sa iesi dintr-o arie sau propria casa.

4. Au fost introduse organisme paraguvernamentale in cadrul luarii deciziilor la nivel de stat, asa cum ar fi autoritati sau comisii medicale, care influenteaza direct functionarea societatii si deciziile politice ale celor alesi prin vot.

5. Orice persoana poate fi controlata pe strada de autoritati sub semnul sanatatii (port masca, documente legate de carantina personala sau zonala). Orice cetatean risca amenzi sau sanctiuni si oprirea drumului dorit pe baza judecatii ad-hoc a organelor de control de stat.

6. S-a impus in premiera mondiala la nivel global o solutie experimentala de vaccinare. Cu toate acestea, este considerata de autoritati, la unison si la nivel global, drept una 'sigura' fara a se fi intreprins vreun test pe termen lung, ci doar pentru ca la momentul aplicarii, pe termen scurt, nu se inregistreaza reactii adverse importante.

7. Campania de vaccinare impune pentru prima oara in istoria umanitatii, la nivel global, o solutie de terapie genetica oferita sub termenul incorect de 'vaccin' (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca si Johnson&Johnson, Sputnik V - toate se bazeaza pe inginerie genetica). Vaccinul clasic, produs doar de China, nu ajunge in Europa, SUA si alte zone.

8. La inceput de 2021 s-a spus pentru prima oara ca nu exista vreo dovada stiintifica in sprijinul afirmatiei care in 2020 a isterizat milioane de oameni, si anume aceea ca virusul covid se ia de pe suprafete. Milioane de oameni au dezvoltat in 2020 o intreaga isterie, prin care credeau ca pot 'sterliza' acasa alimente si ambalaje de alimente. In fapt, nu se ia, nu s-a dovedit stiintific. 

9. Au fost eliminate adunarile publice mici si mari legate de sport, distractie, socializare sau orice motiv, din cauza 'distantierii' in numele covid. Majoritatea copiilor din Romania nu au mai mers la scoala de peste 12 luni.

10. Cand scade rata de infectare, apare alta tulpina care o creste la loc, nefind clar daca actualele 'vaccinuri' acopera sau nu. Nu se stie dupa un an de zile cat dureaza imunitarea la covid si nici la 'vaccinuri', dar nici rata de infectare reala la nivel mondial sau statal pentru a se determina cu exactitate rata de mortalitate a acestui virus.



In 10 puncte: Cu ce ne-am ales dupa un an de covid