Extrasport

FACT CHECK - FALS: Patriarhul Daniel neagă „dubla doză” și nu a spus că „s-a vaccinat”

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a fost ieri în atentia presei, pe siteuri apărând știrile că acesta s-a vaccinat și mai mult, cu dublă doză. Să vedem imaginile video și să facem un „fact check”.

Hăituit pe holurile Parlamentului și cu „documentarul” Recorder la sertar, Patriarhul Daniel a fost întrebat dacă s-a vaccinat de covid. Răspunsul a fost „sigur, ne-am vaccinat, gata”. Ne-am vaccinat însemnând ce? Nu reiese că el, personal, s-a vaccinat. Răspunsul este unul foarte abil, la secunda 16.

Apoi, întrebat dacă s-a vaccinat cu două doze, spune tranșant: „Nu. Nu, nu cu două doze”. Vedeți clipul de pe siteul Gândul, la secunda 15, nu pot să îl pun embed.

Cu toate acestea, majoritatea presei din România a afirmat că acesta a primit două doze. Sunt nenumărat exemple în care apare această afirmație flasă, unul dintre ele fiind pe Hotnews, care afirmă în articol faptul că „De asemenea, chestionat de jurnaliști s-a vaccinat cu două doze, patriarhul Daniel a răspus: "Cu dublă doză".

Or, „dubla doză” pentru cei care „ne-am vaccinat”, nu este pentru el. Ne-am vaccinat când eram mici, corect, toți, dar nu de covid și nu cu dublă doză.

onlinesport.ro: Vadim Cușnarencu



FACT CHECK - FALS: Patriarhul Daniel neagă „dubla doză” și nu a spus că „s-a vaccinat”