Extrasport

Evenimentele sportive pot fi reluate in Elvetia dupa 11 mai

Sursă foto: https://twitter.com/IntChampionsCup/

Autoritatile din Elvetia au anuntat, miercuri, o serie de masuri care vor fi implementate in perioada imediat urmatoare in schema de relaxare anuntata dupa ridicarea restrictiilor ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Astfel, autoritatile politice de la Berna au decis ca toate evenimentele publice cu peste 1.000 de persoane sa fie interzise pana la finalul lunii august, anunta Reuters.

In acelasi timp, guvernul elvetian a anuntat relaxarea restrictiilor in ceea ce priveste evenimentele sportive, magazinele, restaurantele si muzeele.

Spre exemplu, echipele sportive isi vor putea relua activitatea incepand cu 8 iunie, insa evenimentele se vor desfasura fara spectatori.

In ultimele 24 de ore in Elvetia au fost inregistrate 143 de noi cazuri de imbolnaviri cauzate de noul virus gripal, ajungandu-se la un total de 29.407, potrivit Worldofmeters.info

Elvetia are 1.699 de morti din cauza Covid-19.

Guvernul a anuntat “o incetinire” a raspandirii virusului, de aici si initiativa relaxarii restrictiilor.

La intreruperea primei ligi din Tara Cantoanelor St.Gallen si Young Boys se aflau la egalitate de puncte in fruntea clasamentului din Super Liga, urmate de FC Basel la cinci puncte distanta.



Evenimentele sportive pot fi reluate in Elvetia dupa 11 mai