Extrasport

Efectele coronavirus pentru omul de rand

Pandemia de coronavirus tip 19 se afla inca in desfasurare. Pentru binele oamenilor, fiecare stat a inceput implementeze sau propune implementarea unor masuri ce vor schimba viata de zi cu zi, asa cum o stiam pana recent.
FORUM: Discutii despre coronavirus (peste 1.000 de mesaje)

Le vom trece in revista pe moment ce vor aparea in fiecare tara. Pe moment avem doua, una in Germania si una in Romania. 
Lista va fi actualizata pe masura ce si alte efecte apar in lume.

1. Germania 6/04/2020. Aplicatie mobila de urmarire
Dupa ce in martie Germania a incercat sa introduca obligatoriu urmarirea persoanelor prin intermediul telefonului mobil cu ajutor retelelor de telefonie mobila, nereusind din cauza opozitiei publice, in aprilie guvernul german doreste sa implementeze altfel acest programe. Pentru a sti cine are un risc de infectie cu Covid-19, propunerea actuala este ca utilizatorii sa instaleze benevol o aplicatie prin intermediul careia vor putea fi informati rapid daca au intrat in contact cu o persoana contaminata, ceea ce ii va ajuta sa actioneze.
Sursa

2. Romania 6/04/2020. Ordonanta militara pentru vaccinare 
O posibila ordonanta militara  in toamna pentru vaccinarea antigripala. Nu pentru Covid-19, neexistand vaccin, ci contra altor virusi. Scopul este ca romanii sa nu se imbolnaveasca de gripa sezoniera si sa fie astfel mai sanatosi, in cazul in care se vor imbolnavi de Covid-19.
Sursa



Efectele coronavirus pentru omul de rand