Extrasport

Dupa Big Brother apare Mama, robotul care stie tot ce faci in casa

Autoritatile urmaresc legal toate e-mailurile si convorbirile telefonice din lume si spioneaza cu ajutorul retelelelor sociale. Considerat ani de zile drept primul pas in urmarirea moderna si eficienta a oamenilor de pe toata planeta, Big Brother (Fratele mai mare) are acum un ajutor de nadejde. Pasul 2 tocmai a fost prezentat: se numeste Mama si este un robotel foarte dragut, care sta in casa si are grija de fiecare miscare a ta, completand acolo unde nu ajungea cum trebuie Big Brother.

Inventia a fost prezentat la CES (un larg targ de dispozitive electrocine din SUA). Mama are o forma de aluna si este confectionat dintr-un plastic alb.

Ideea din spatele Mamei este ca tot ceea ce pana acum teoretic era privat (daca nu cumva se asculta sau observa prin telefonul mobil pe post de microfon sau camera video) poate fi constant monitorizat. Bineinteles, monitorizarea este realizata benevol de utilizator, care are o mare placere si vede o mare utilitate in functionalitatile Mamei.

Cei care au creat Mama afirma ca robotul "te ajuta" sa nu uiti diverse lucruri pe care le ai de facut in casa. Cam aceasta este abordarea.

Mama monitorizeaza ceea ce ii dai si te trage de maneca atunci cand isi da seama ca nu ai facut ceva ce trebuia sa faci. Totul se realizeaza prin intermediul unor senzori, numiti "prajituri" pe care ii montezi in locurile dorite. Prajiturile sunt monitorizate de Mama prin wi-fi. Montezi o prajitura  la usa, Mama stie cand se deschide, putand sa alerteze precum o alarma. Va sti de cate ori folosesti un anumit obiect pe zi, astfel ca iti poate spune ca e timpul sa bei apa sau sa te speli pe dinti. Pui un senzor la pastilele de raceala, Mama stie si iti spune ca e ora la care trebuie sa le iei. Pune-o pe Mama sub perna,iar tot somnul iti este monitorizat atent, plus ca te trezeste si la ora dorita.

Mama iti poate monitoriza toate miscarile si activitatile de prin casa, plus ca sta cu ochii si e-mail, fiind bineinteles conectata la internet. Pentru ca cine nu e tot timpul online astazi nu mai exista, cam asta e ideea. Iar datele monitorizate de Mama se duc undeva intr-un loc sigur, la fel ca e-mailurile, profilele "private" de facebook si altele.

Robotul va fi disponibil din martie si este deja prezentat in presa mondiala drept o inventie foarte utila, convenabila si care iti ofera o viata mai buna.

Nu-i dragut? La urma urmei nu e nimic rau sa fii urmarit, e spre binele tau, mai ales la cati teroristi sunt acum in lume si la cate lucruri rele se intampla avem nevoie de ajutor.

Mama stie totul. Vorba celor de la Pink Floyd:



Dupa Big Brother apare Mama, robotul care stie tot ce faci in casa