Extrasport

Deja-vu cu Omicron in media. Dar dacă noul început este de fapt sfârșitul?

Acoperirea media a noii variante de covid, Omicron, aplica dupa doi ani de zile aceeasi strategie pe care am vazut-o la inceputul pandemiei, in 2020. Se numara cazuri, cine sunt persoanele si asa mai departe, de parca ar conta. Manualul din 2022 de covid s-a intros la pagina 1.

Iată mai jos unul dintre primele articole despre coronavirus din România și unul dintre primele despre Omicron.

28 februarie 2020: Două noi cazuri confirmate în România

15 decembrie 2021: Încă trei cazuri de infectare cu Omicron în România

Să zicem că în 2020 ne mai interesa cati ani avea, de unde vedea, ce istoric etc. Lucruri care acum nu mai intereseaza pe nimeni. Mai ales că Omicron, dacă este adevărat ce spune legat de răspândire și lipsa severității, pare să fie un cadou făcut de natură pentru imunizarea de turmă, eșuată lamentabil cu mRNA.

Iar abordarea legată de Omicron nu se intampla doar in Romania, ci cam in toata presa din Europa si SUA. Toți numără cazuri de Omicron. Ca să ce? Ca să noi restricții și vaccin?

Pandemia de covid pare a fi început de la zero, acum la final de 2021. 

Si privind putin, pare sa fie asa, acum pare să fie un nou „punct zero” care inseamna in  Europa, SUA si alte state un nou hei-rup către vaccinare obligatorie, restrangerea de libertati prin Certificat Verde sau extra ad-hoc. Între timp, se iese la proteste în stradă, se notează pe viață numele persoanelor și partidelor celor care nu trebuie să mai fie votate la următoarele alegeri. Se așteaptă procese colective pentru anularea noilor acte normative prin care se vor aduce restricții prin lege și vaccinarea obligatorie.

Avem si un deces de Omicron semnalat de Boris Johnson in tara sa care undeva din ianuarie va trebui sa faca doza 3 pentru ca altfel expiră Certificatul Verde in 2022. Cititi articolul, nu se specifica nimic despre acest deces - nume, varsta, status vaccinal. Nimic in afara de cresterea restriciilor. In conditiile in care in Marea Britanie creste numarul de cazuri prin umflarea numarului de teste zilnice, deși incidenta teste/cazuri pozitive scade usor (apăsați pe Tests, nu merge link direct și eventual selectați „30 days”). Scad in mod evident, pe cifre oficiale, numarul de spitalizari si numarul de decese. Si e grav, trebuie noi vaccinuri si restricii. Pentru că Omicron.

Conform declaratiilor lui Johnson, situatia e grava, Omicron ar fi prezent in 44% dintre cazurile de covid de la Londra! Asadar, preia Omicron ștafeta de la Delta, iar impactul efectelor importante pentru sanatate este mai mic, pentru că acesta pare să fie planul naturii. Nu ar cam trebui să dispară pandemia după doi ani de la start, conform specialiștilor și medicinei? Cam acum adică. Nu ar putea aduce Omicron finalul? De unde panica? Se rămâne fără jucărie?

In Africa de Sud au crescut cazurile de covid, dar in nici un fel decesele - acestea au rămas la fel ca înainte de Omicron. Africa de Sud nu face publice spitalizarile, insa din ce se spune in presa din aceasta tara acestea ar fi crescut, insa fara cazuri grave. Ok, îi credem că au spitalizări mai multe, dar nuu au cum să fie grave, dacă nu mor oameni în plus.

onlinesport.ro: Vadim Cușnarencu



Deja-vu cu Omicron in media. Dar dacă noul început este de fapt sfârșitul?