Extrasport

De ce să ne așteptăm la un sezon de gripă „mai agresivă decât cea din anii trecuți”?

Conform specialiștilor din România, citați aici de EVZ, trebuie să ne așteptăm la un sezon de gripă mai agresivă față de anii trecuți. Întrebarea este de ce? 

Articolele cu „gripa mai agresivă” față de covid au apărut ca la comandă, specialiști diferiți în același moment pe diferite siteuri, aici EVZ, iar aici Antena3. Or mai fi și altele, descoperă fiecare.

Motivele sunt diferite în cele două articole. În primul este vorba despre o „tulpină mai agresivă”, iar în al doilea este vorba despre lipsa de expunere la gripă din timpul pandemiei de covid.

Tulpina mai agresivă, conform articolului EVZ, a plecat din Australia: „Australia s-a confruntat cu cel mai dur sezon de gripă din ultimii ani, înregistrând de două ori mai multe cazuri față de anii precedenți, conform Departamentului pentru Sănătate și Îngrijire a Vârstnicilor”, se scrie în articol. Și, se scrie mai departe, se va extinde pe tot globul, inclusiv la noi. Ceea ce este în regulă, gripa se extinde, doar în 2020 și 2021 am încercat să arătăm contra naturii, fără succes, că nu.

Legat de Australia, una dintre cele mai injectate țări din lume cu mRNA, se poate ridica întrebarea legată de imunitatea celor vaccinați. Mulți specialiști consideră, în articole și studii nemediatizate, că serurile mRNA scad imunitatea și, de aici, cei care s-au injectat au un sistem imunitar mai slab. De ceea, se poate crede că australienii au fost mai predispuși și la virusul gripal având sistemul imunitar slăbit de mRNA?

Rămâne de văzut ce va fi în România cu gripa, România fiind o țară care la „valul 5” a scăpat fără nicio problemă, cu o populație minoritar injectată cu mRNA, în timp ce țările injectate au tras cu lunile.



De ce să ne așteptăm la un sezon de gripă „mai agresivă decât cea din anii trecuți”?