Extrasport

Cuvantul cheie care lipseste din articolele despre vaccinul covid al Pfizer/BioNTech

Sursă foto: https://www.facebook.com/Pfizer/

Companiile Pfizer si BioNTech au anuntat luni producerea la scara larga a unui vaccin contra Covid 19, foarte eficient. Insa, informatiile despre acest vaccin oferite in presa sunt incomplete si nu explica exact cel mai important lucru despre acest vaccin.

Articole despre acest vaccin in coronavirus-24408131-vaccinul-pfizer-bazeaza-tehnologie-arn-mesager-care-nu-fost-niciodata-testata.htm" target="_blank">presa din Romania, dar si covid-19-vaccine-effective/index.html" target="_blank">cea din SUA. 

La prima vedere, fara a fi informat, citind articolele lucrurile par inovative si clare.

Insa, ceea ce nu se scrie este ca acel cod RNA este unul sintetic. Cu alte cuvinte, informatia genetica nu este prelevata din virus, asa cum s-ar putea crede citind articolele, ci este una sintetica. Sintetic inseamna un cod realizat pe un computer, 'copiat pe un disc' si pus intr-un ser de vaccin. Codul genetic sintetic este practic un cod de programare.

Modul corect de a desctie un vaccin RNA este aici.

Pagina Wikipedia nu include nici ea informatia despre faptul ca vaccinul RNA este unul sintetic. La cautarea 'rna covid vaccine synthetic' se observa ca rezultate Google, in afara de Nature.com, nu afiseaza siteuri de stiri cunoscute care sa includa termenul 'sytnetic' in prezentarea vaccinului, in ziua in care cei mai multi oameni de pe glob au citit pentru prima oara despre el.

Pe moment, acest vaccin pare sa fie unanim acceptat, atat in SUA, cat si in Europa, desi produsul de cod sintetic va fi pentru prima oara administat oamenilor. Acesta este vaccinul care va fi administrat la scara larga in SUA si Europa, inclusiv Romania, incepand din ultimele lui ale lui 2020. In 2021 vor fi produse peste 1,3 miliarde de doze. In SUA va fi administrat gratuit. 

Variantele traditionale de vaccin, cele produse din virusi morti sau inactivati pe care le-am facut cu totii pana acum contra bolilor copilariei, nu au fost adoptate inca la nivel international pentru covid, fiind considerate nesigure, desi exista si sunt aplicate in tarile care le-au inventat (China si Rusia).

Insa, codul sintetic e ok.



Cuvantul cheie care lipseste din articolele despre vaccinul covid al Pfizer/BioNTech