Extrasport

Ce s-a întâmplat cu Certificatul Verde. Cum a fost păcălit George Simion în Camera Deputaților (video)

O să scriu separat despre protestele de astăzi legate de Certificatul Verde. Înainte, aș dori să arăt  ce se întâmplă în România în procesul de a introduce prin lege Certificatul Verde, dar și cum copreședintele Partidului AUR, George Simion, a fost păcălit în Camera Deputaților, astăzi, pe aceeași temă, într-un moment ce arată modul extrem de abil în care politica funcționează.

Legea Certificatului Verde (PLX 545) nu a intrat astăzi pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, deși ar fi fost în mod normal ziua de vot, așa cum rămăsese de ieri stabilit. Nu s-a anunțat niciun moment că legea nu mai intra astăzi la vot, existând doar un zvon în presa de ieri conform căruia aprobarea Certificatului Verde ar putea fi aruncată de partidele din coaliția majoritară, PNL, PSD și UDMR (alături și de USR) către Guvernul format din aceleași partide. Astfel, Guvernul ar urma să îl aprobe ulterior într-o procedură specială numită „de asumare”, adică fără vot democratic.

Asta s-a întâmplat astăzi, dar fără un anunț oficial.

Partidele din coaliție, cele care susțin Certificatul dar nu doresc să își asume votarea lui cu nume și prenume și organizație, îl pasează Guvernului Ciucă. Însă, chiar și așa, tot aceste partide sunt cele care îl aprobă tacit, fie și într-un mod laș, neasumat. Totul este pe „tura” lor și nu vor fi uitate.

Tot astăzi, Prim-Ministrul se află în vizită la Bruxelles, România fiind singura țară din Uniunea Europeană care nu are Certificat Verde la momentul în care numele de cod s-a schimbat de la „Delta” la „Omicron”. Omicron înseamnă Certificat Verde peste tot și începerea vaccinării obligatorii. 

Scoaterea Certificatului de pe votul e astăzi al Camerei Deputaților a fost o lovitură de teatru. George Simion nu știa acest lucru, fiind informat de colegii din alte partide chiar în Plen, în timp ce filma și cu protestatarii bătând la porțile Casei Poporului.

Este clar din imagini că George Simion nu a știut despre pasarea Certificatului de la Cameră la Guvern, fiind vizibil afectat de acest lucru, pentru că l-a aflat chiar în timp real, în „live”, în Camera Deputaților. Însp, protestul organizat de AUR contra Certificatului a fost și este complet valabil, pentru că acest Certificat a fost trimis de pe masa Deputaților pe cea a Guvernului, fiind un proiect nedorit de 70% din populație.

Vedeți videoul de mai jos, un altul istoric din Camera Deputaților. George Simion pare păcălit și, pe alocuri, perplex. Se vede lipsa de inteție, este un om prins în capcană. Pare să fie o manevră abilă, o manevră de discreditare a singurului partid care la acest moment luptă în România contra Certiifcatului pentru toți românii, de la adulți la copii. Cine crede că aceste măsuri „mai dureaza un an doi și trec” greșește amarnic. Vor dura ani și ani. Pe termen mediu, la final de 2023 va fi mai rău, așa cum la final de 2021 putem spune că este mai rău decât în 2020.



Ce s-a întâmplat cu Certificatul Verde. Cum a fost păcălit George Simion în Camera Deputaților (video)