Extrasport

Cand vom putea iesi din case fara declaratie. O posibila data avansata

Cu certitudine in acest moment intrebarea de pe buzele tuturor romanilor este cat mai dureaza actuala stare de fapt, cu izolare la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus.

In absenta unei comunicari oficiale ne orientam dupa ce spun specialistii in domeniu, iar o astfel de voce avizata este a lui Alexandru Rafila.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie si reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania crede ca la 15 mai romanii ar putea iesi din nou la liber din case.

”Eu cred ca dupa data de 15 mai se va putea, dar multe din elementele de distantare sociala vor ramane necesare, de exemplu organizarea de mari manifestatii”, a spus Rafila la postul Digi 24.

Acelasi reputat profesor declarase intr-o interventie anterioara la acelasi post de televiziune ca actuala pandemie provocata de coronavirus se va intinde pe doi ani.

Pe acelasi subiect: Cand va reveni viata la normal? Cehia ne ofera un posibil raspuns

Apoi, a revenit spunand ca impunerea masurilor restrictive din prezent nu ar fi posibila pe o asemenea durata de timp.

”Ar insemna sa nu mai vorbim de economie in nicio tara din lume, va dati seama”, a spus Rafila.

Data de 15 mai avansata ar putea avea un sambure de adevar daca ne gandim, si momentan putem doar vorbi in termeni de ipoteza, ca la 15 aprilie va expira decratul prin care presedintele Romaniei a instituit starea de urgenta in Romaniei.

Astfel, la 15 aprilie presedintele Klaus Iohannis are in mana prerogativele constitutionale pentru a prelungi starea de urgenta pentru a continua efortul de limitare a raspandirii noului virus gripal Covid-19 in Romania.

Alte 30 de zile de conducere prin ordonante militare ne-ar aduce fix la ziua de 15 mai cand aceste ordine ar putea incepe sa fie ridicate progresiv spre o normalizare asa cum o stiam inainte de 15 martie.



Cand vom putea iesi din case fara declaratie. O posibila data avansata