Extrasport

Cand va reveni viata la normal? Cehia ne ofera un posibil raspuns

Sursă foto: https://twitter.com/UXpsyche/

Cehia s-a numarat printre primele tari din Europa care a luat masuri impotriva raspandirii noului virus gripal Covid-19.

Aceasta cand numarul cazurilor era abia la 200 si in alte state europene stadioanele erau pline, iar restaurantele si terasele de asemenea gemeau de oameni.

Cehii si-au asumat masuri dintre cele mai dure pentru viitorul economiei tarii, iar acum premierul Andrej Babis vorbeste despre revenirea vietii oamenilor pe un fagas de normalitate.

Pe acelasi subiect: coronavirusul-din-cehia-sunt-de-doua-ori-mai-multe-cazuri-decat-in-romania-dar-oamenii-se-plimba-pe-strazi-nid-138666">Nicolae Stanciu despre coronavirusul din Cehia

”Pregatim o relaxare graduala a masurilor de restrictie impuse. Punctul de cotitura va fi la finalul lunii aprilie, cand este de asteptat varful epidemiei. Speram sa avem atunci intre 10.000 si 15.000 de infectii. Daca lucrurile merg bine, speram ca la finalul lunii mai sau la inceput de iunie sa revenim la o situatie normala asa cum o stiam inainte”, a spus seful Cabinetului de la Praga, informeaza publicatia ceha Blesk.

Cu o populatie de 10.65 milioane de locuitori, Cehia avea joi dimineata 3.604 cazuri de coronavirus, cu 8.5 procente in plus fata de ziua anterioara, si un total de 40 de morti.

In continuare 72 de persoane se afla internate pe sectiile de terapie intensiva ale spitalelor.



Cand va reveni viata la normal? Cehia ne ofera un posibil raspuns