Extrasport

Autoritatile au anuntat masurile de relaxare dupa 15 mai. Conditii speciale in transportul public si spatiile inchise

Inspectoratul National de Sanatate Publica a anuntat, sambata, care sunt propunerile pentru masurile de relaxare din 15 mai, odata cu iesirea Romaniei din starea de urgenta.

Mai multe domenii de activitate sunt vizate de aceste masuri anuntate de autoritati spre a fi implementate in vederea limitarii raspandirii noului virus gripal Sars-Cov-2.

Activitatile vizate pentru a fi reluate dupa 15 sunt cele din domeniul ingrijirii personale (saloane, frizerii, coafor), cabinete stomatologie, birouri, hoteluri, transportul public si mersul la Biserica.

Spre exemplu, la frizerie si coafor accesul oamenilor va fi permis doar in masura unei programari initiale, iar fiecarui client i se va lua temperatura la intrarea in salon, unde se va asigura un spatiu de patru metri patrati intre fiecare client.

De asemenea, la cabinetele stomatologie se va putea merge doar in urma unei programari.Ceea ce in majoritatea cazurilor se intampla si pana acum in mod normal, rare fiind cazurile si acelea urgente cand cineva intra in primul cabinet intalnit in drum. Ca element de noutate nu va mai fi permisa stationarea in salile de asteptare la stomatolog.

In mijloacele de transport public accesul se va face pe usi separate pentru urcare si coborare. Teoretic usile erau prevazut si pana acum cu indicatii in acest sens, doar ca nu le respecta nimeni. Intre pasageri se recomanda pastrarea unei distante de un metru.

Bisericile vor fi redeschise pentru accesul oamenilor dupa 15 mai cu un set de reguli noi. In interior spatiul dintre credinciosi va fi permis in limita a 8 metri patrati, accesul doar cu masca si manusi. Slujbele religioase vor avea loc in spatiul deschis, mai precis in curtile locasurilor de cult. 

Toate aceste masuri si recomandari nu au titlu obligatoriu, fiind lansate in spatiul public spre analiza si dezbatere pana la momentul 15 mai.



Autoritatile au anuntat masurile de relaxare dupa 15 mai. Conditii speciale in transportul public si spatiile inchise