Extrasport

Australia nu vrea sa se vaccineze si intra in lockdown pentru 33 de cazuri noi de covid pe zi

Situatia la nivel mondial devine din ce mai presanta legata de vaccinare. Ultima stire in acest sens vine din Australia, acolo unde "focare" de covid au inchis 10 milioane de oameni in case.

In fapt, in Australia sunt din luna septembrie 2020 pana in prezent, in mod constant, cateva zeci de cazuri de covid pe zi.

Insa, pe fondul refuzului populatiei de a se vaccina, autoritatile din Australia au impus un lockdown pentru zone principale din tara ce insumeaza 10 milioane de persoane.

Conform stirilor din presa, care preiau agentiile internationala de stiri, 'aceste zone se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de coronavirus'.

Sunt 33 de cazuri noi pe zi. Ar mai fi ceva de spus despre campania mondiala de vaccinare la care asistam si, din pacate, unii chiar participam?

Intre timp, numarul cazurilor de Covid in Marea Britanie creste, la fel si in Israel, tari care au adunat tot prin lockdownuri dure peste 50% din pupulatie totala vaccinata. In Israel, din noile cazuri, jumatate au aparut la persoanele vaccinate. Care este eficienta vaccinului atunci? Se fac cazuri mai usoare? Nu, gresit, si cazurile celor nevaccinati sunt la fel de usoare, in aceeasi proportie.

Marea Britanie nu a dat publicitatii inca procetajul de noi cazuri cu tulpina indiana in randul celor vaccinati si celor nevaccinati. Britanicii inregistreaza cazuri noi pe zi in numar destul de alert, insa numarul deceselor si spitalizarilor ramane foarte scazut. Asadar, ca sa folosim expresia numarul 1 din presa in cadrul campaniei de vaccinare, folosita inclusiv de politicienii si oameni de stiinta, "se poate ca" (sau "este posibil ca") noua tulpina sa nu fie deloc grava in Europa. Bineinteles, "se poate ca" sau "este posibil sa" nu fie asa.



Australia nu vrea sa se vaccineze si intra in lockdown pentru 33 de cazuri noi de covid pe zi