Extrasport

Artizanii restricțiilor din pandemie, ai prigoanei nevaccinaților și vaccinului obligatoriu din Austria au fost mătrășiți din politică. Urmează Germania?

Lovitură de teatru, fără exagerare, în Austria. Doi dintre oamenii cheie din politica locală încheie conturile și ies pe ușa din dos, după ce fiecare a avut un rol decisiv în gestionarea totalitară a situației din țară, fiind responsabili de restricții fără precedent într-o democrație. Opoziția, cea care a tot militat contra restricțiilor și vaccinării obligatorii, cere acum alegeri anticipate. Se va repeta situația și în Germania, unde Merkel a lăsat cu „limbă de moarte” vaccinarea obligatorie?

Lucrurile devin, cum am spus mereu în ultima vreme, din ce în ce mai interesante. Prigoana contra oamenilor în numele covid pare să nu rămână fără efect, fără o plată pe care unii trebuie să o achite într-un fel sau altul.

De unde vaccinarea obligatorie se anunța cu surle și trâmbițe pe 19 noiembrie 2021 în Austria, pe 2 decembrie 2021 a rămas fără oamenii cheie care au împins-o zi de zi în ultimii doi ani. 

Să vedem despre cine și ce este vorba în povestea austriacă aflată abia la început.

Primul personaj cheie se numește Sebastian Kurz. La vârsta de 35 de ani, numit copilul minune al politicii austriece după ce devenise ministru la doar 27 de ani, acesta a preluat funcția de cancelar - echivalent a celei de Prim-ministru - chiar la începutul pandemiei, în ianuarie 2020. A condus țara ca la carte, așa cum a fost peste tot, lockdown-uri, începerea vaccinărilor, restricții cu certificat verde pentru persoanele nevaccinate și tot tacâmul pe care îl știm cu toții.

Pe lângă funcția de cancelar, Kurz deținea în același timp și poziția de președinte al partidului majoritar, numit Partidul Poporului Austriac.

Prin septembrie Kurz promitea „lockdown-uri doar pentru nevaccinați”. 

Doar că pe 11 octombrie 2021, vine vestea. Kurz este brusc anchetat penal pentru trafic de influență și corupție, printre altele fiind acuzat că a cumpărat cu bani publici, în presă, sondaje de opinie mincinoase prin care să își crească imaginea. Cu alte cuvinte, el anunța lockdown și restricții, dar ziarele îl lăudau. Sună cunoscut?

Sumele vehiculate pentru cumpărarea presei sunt mici pentru acest nivel, în jur de 1,5 milioane de euro, dar unii l-au prins și l-au executat. Ziarul în care publica aceste sondaje se numește Österreich. Ziarul, alături de Kurz și alte nouă persoane sunt acum investigate penal.

La câteva ore după apariția acuzațiilor de corupție, așa cum prevede eticheta în Europa de Vest, Kurz demisionează pe 11 octombrie 2021 din funcția de cancelar. Rămâne, însă, președintele partidului majoritar, Partidul Austriac al Poporului. În Vest sau în SUA, bineînțeles că este corupție, mai mare decât în România, nu noi am inventat bunăstarea personală din banii publici, dar acolo eticheta spune „apare în presă, pleci pe loc, menținem aparența”. 

Pe 11 octombrie 2021, devine cancelar mâna sa dreaptă, celebrul Alexander Schallenberg, fost Ministru de Externe. De ce „celebru”? Pentru că Schallenberg este cel care anunță în noiembrie 2021 faptul că vaccinarea anticovid devine obligatorie în Austria. Continuatorul „operei” lui Kurz Schallenberg este cel care, la scurt timp după numire, aruncă Austria în lockdown pentru nevaccinați, urmat de lockdown total și face apoi anunțul injecției obligatorii pe fondul unor demonstrații masive în stradă pe care nimeni nu le bagă în seamă. Acestea erau problemele unui cancelar abia numit: cum să aplice totalitarismul într-o țară care, așa cum au spus experții și știința, trebuia să fi ajuns la imunitatea de turmă fiind peste 65% vaccinată, aflând apoi că de fapt lucrurile nu stau deloc așa. Și, la fel ca în alte țări, deși actualele seruri nu funcționează precum niște vaccinuri, trebuie mai multe injecții eventual obligatorii și, în plus, asezonate cu restricții.

Totul părea bine, în linie. Pe 1 Decembrie 2021, pe fondul vaccinării obligatorii anunțate recent în Austria, președinta Uniunii Europene, Ursula von der Leyen - mamă a șapte copii (toți vaccinați cu cîte trei doze, deci 21 de doze, corect?) - aruncă și ea pastila vaccinării obligatorii în Europa. Agenda este vizibilă. Se întâmpla doar la o zi distanță după ce Grecia, țara care a inventat cuvântul „democrație” cade în totalitarism și anunță vaccinare obligatorie pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Pe limbă de moarte, pe 2 decembrie 2021, pentru că urmează să plece, Angela Merkel - cancelarul Germaniei - anunță și ea că urmează vaccinare obligatorie în Germania, iar Olaf Scholz, cel care o va înlocui, va începe curând un „lockdown al nevaccinaților”. Sună cunoscut acest „lockdown al nevaccinaților”? 

Aparent un început bun de decembrie pentru totalitarismul care crește într-o zi câți alții în zece ani.

Doar că, pe 2 decembrie 2021, Kurz anunță brusc faptul că părăsește definitiv politica și că lasă vacant postul de președinte al Partidului Austriac al Poporului, de care ținuse cu dinții după demisia din octombrie, din postul de cancelar. „Deschid un nou capitol în viața mea”, a motivat acesta, afirmând că își dorește mai mult timp cu familia și cu copilul său nou-născut pe care probabil îl va vaccina la anul, în februarie, obligatoriu. Sau îl va vaccina la chiuvetă, pentru că poate și pentru că unii sunt mai egali decât alții. 

În aceeași zi, pe 2 decembrie 2021, Schallenberg anunță și el că va demisiona din postul de cancelar, după ce Partidul Poporului Austriac va anunța un nou președinte care ar urma să devină și cancelar.

Doar că lucrurile nu se opresc aici. Un politician pe nume Herbert Kickl, liderul partidului de opoziție al Partidului Libertății al Austriei, un fel de George Simion de România, a salutat demisia și cere alegeri anticipate.

De urmărit ce va fi mai departe în această țară.

Se va opri vaccinarea obligatorie în Austria?

Există acolo forțe puternice care luptă contra totalitarismului impus în numele covid și care au reușit să îi zboare pe cei din spatele măsurilor antidemocratice?

Sau vor veni alții pregătiți, inventați și școliți, „consumabili” cu aceeași agendă?

Există și în alte țări entități de presă care au sprijinit contra cost politicieni în timpul campaniei de vaccinare, în Europa? Se vor afla, pas cu pas?

Vor reuși alte forțe din alte țări să atace în forță pentru a opri procesul totalitar al restricțiilor și vaccinării obligatorii pornit la comandă de Austria, ce se dorește, în fapt, impus în Uniunea Europeană?

Ce se va întâmpla mai departe în Austria, acum aflată în lockdown?

Lucrurile continuă și sunt din ce în ce mai interesante.

onlinesport.ro: Vadim Cușnarencu



Artizanii restricțiilor din pandemie, ai prigoanei nevaccinaților și vaccinului obligatoriu din Austria au fost mătrășiți din politică. Urmează Germania?