Extrasport

Adevarata dimensiune a epidemiei de coronavirus in China ar fi de zece ori mai mare

Sursă foto: https://twitter.com/CGTNOfficial/

Desi China a anuntat castigarea luptei cu noul virus gripal si a procedat la relaxarea masurilor restrictive impuse populatiei, in realitatea cifrele crizei din tara care a aparut Sars-Cov-2 ar fi mult mai mare.

Publicatia franceza de stanga Liberation citeaza estimari independente despre dimensiunea epidemiei de coronavirus din China si sustine ca in realitate numarul mortilor ar fi fost de ordinul zecilor de mii.

Mai precis, in China ar fi murit intre 50.000 si 97.000 de oameni din cauza noului virus gripal.

Guvernul comunist de la Beijing a raportat aproape 4.000 de morti, insa cei de la Liberation sustin ca autoritatile chineze au recurs la un intreg arsenal de represiune pentru a impune un adevar oficial, anunta Mediafax care citeaza RFI.

Acestia sustin ca Organizatia Chinese Human Right Defenders s-a documentat cu privire la 900 de cazuri de arestari, intimidari si acte de cenzura menite sa ascunda amploarea epidemiei.

In plus, presedintele Xi Jinping ”a reusit chiar sa convinga Organizatia Mondiala a Sanatatii sa amane cu cateva saptamani declararea epidemiei”, mai scriu cei de la Liberation.

China se erijeaza in prezent intr-un fel de salvator al planetei, dupa ce la 7 aprilie nu a mai raportat niciun deces din cauza coronaviruslui de la inceputul epidemiei la inceputul lunii decembrie 2019.



Adevarata dimensiune a epidemiei de coronavirus in China ar fi de zece ori mai mare