Extrasport

Activitatile sportive sunt reluate in Franta. Modelul ar putea fi importat si in Romania

Sursă foto: https://twitter.com/ParisFansfr/

Roxana Maracineanu, ministrul Sporturilor din Franta, a anuntat prin intermediul unui comunicat care sunt masurile prin care activitatile fizice individuale pot fi reluate de la 11 mai.

De la aceasta data oricine poate face sport in aer liber "fara limitarea duratei de practic, fara certificare, in limita a 100 km fata de locuinta, nu mai mult de zece persoane la un loc".

In cadrul plimbarilor cu bicicleta si a alergarilor tip jogging se recomanda pastrarea unei distante de cel putin 10 metri intre doua persoane.

Raman interzise sporturile de echipa si cele de contact, acestea urmand a fi reglementate ulterior in functie de evolutia epidemiologica.

Anuntul vine dupa ce premierul Edouard Philippe a anuntat ca sportul profesionist de echipa va fi interzis in Franta pana in luna septembrie.

Aceasta dupa ce, initial, presedintele Emmanuel Macron anuntase ca festivalurile si evenimentele sportive sunt interzise pana la jumatatea lunii iulie.

Turul Frantei, competitie reprogramata pentru perioada 29 august - 20 septembrie, devine astfel cu semnul intrebarii.

Franta a intrat in carantina la 17 martie, iar primele masuri de relaxare sunt anuntate incepand cu 11 mai.

Muzeele, teatrele si restaurantele ar urma sa fie deschise pe 2 iunie, mai anunta guvernul de la Paris.

In Franta au murit peste 23.000 de oameni din cauza noului virus gripal.

Cum Romania a copiat aproape la litera deciziile luate in Franta dupa declararea starii de urgenta, ne putem astepta ca cel putin o parte din masurile din Hexagon sa fie preluate si la noi in tara.

Romania ar urma sa intre intr-o faza de relaxare a restrictiilor impuse odata cu 15 mai cand expira prelungirea decretului starii de urgenta.

O prima masura ar fi redeschiderea parcurilor publice si eliminarea circulatiei cu declaratie pe proprie raspundere din parte cetatenilor.



Activitatile sportive sunt reluate in Franta. Modelul ar putea fi importat si in Romania