Extrasport

2015, cel mai slab Black Friday din Romania

Black Friday-ul din Romania, de pe 20 noiembrie, a insemnat pe partea de electronice (telefoane, gadgeturi, laptop-uri, tablete etc) cea mai slaba oferta de cand a fost introdus la noi in tara.

Emag, care de obicei dadea tonul la Black Friday in materie de produse si promptitudine, a dezamagit utilizatorii. Multi s-au plans de ora tarzie la care emag a inceput campania, vineri dimineata. Abia la 8:23 site-ul a inceput sa functioneze, desi in anii trecuti totul debutase inainte de ora 7. Acum, dupa ora 8, oamenii au plecat spre serviciu si nu au putut lua un start prompt.

Emag avut totusi cele mai bune oferte de Black Friday, desi acestea se pot numara pe jumatate plus unu din degetele de la o mana: 1. Xbox One cu joc Fifa 16 la 999 de lei, 2. un SSD de 120GB la 99 de lei si 3. iPhone 6 Silver 16GB la 1999 de lei. Le semnalasem de ieri ca sa aveti timp. Toate cele trei produse s-au terminat in primele secunde (literalmente secunde, nu minute) chiar in debutul BF-ului de la emag.ro, adica la ora 8:23. Primul a disparut Xbox-ul, in maxim 10 secunde, urmat la o distanta de cateva secunde si de iPhone. Aceste produse nu au apucat ora 8:24. 

Practic, produsele de mai sus au insemnat singura oferta reala, atractiva de Black Friday, pentru care merita sa te "bati". 

In rest, in mod ciudat, nu se pot semnala reduceri cu adevarat reale sau atractive in alte parti, la alti vanzatori. Si in aceasta categorie intra Altex, Flanco, Media Galaxy, alturi de alte magazine online mai mici sau mai mari, de la care nu putem semnala nimic notabil, nimic din ceea ce nu a mai fost tot fost acest an pe la promotii, nimic cu un pret bun, real atractiv.

Nu putem anticipa cat vor vinde magazinele avand in vedere oferta slaba. Insa, daca si acum cele mai mari magazine se vor lauda cu vanzari de 40-50 de milioane de euro inseamna ori ca romanii sunt tampiti ori ca multi oameni si-au tinut banii pentru Black Friday si, in ciuda faptului ca nu a fost mai nimic notabil, au trebuit sa isi cumpere chiar si asa, acum, ceea ce au avut nevoie peste an. 



2015, cel mai slab Black Friday din Romania