Europa League

Steaua e in primavara europeana

Steaua a castigat fara probleme partida cu Halmstad, 3-0, miercuri seara in Ghencea. In celalat meci al grupei, Sampdoria si Herta au incheiat la egalitate, 0-0, permitand un avans de doua puncte al Stelei in fruntea grupei C, ceea ce echivaleaza cu calificarea.
Iata clasamentul actualizat al grupei C, dupa meciurile de miercuri.
Video: Iata golurile partidei in format video.
Asa am trait: Steaua - Halmstad 3-0 

Steaua Bucureºti a invins miercuri seara cu scorul de 3-0 (1-0) formaþia suedeza Halmstads BK, in etapa a patra a Cupei UEFA la fotbal, Grupa C, ºi s-a calificat in ºaisprezecimile de finala, inaintea ultimului meci, cu Hertha Berlin, in deplasare.

Golurile echipei din Ghencea au fost reuºite de Mirel Radoi (9), Dorin Goian (63) ºi Victoraº Iacob (73).

Steaua ºi-a dominat adversara inca din primele minute de joc, iar ocaziile nu au intarziat sa apara la poarta lui Sahlman. Mai intai, P. Johansson a respins lovitura de cap a lui Nicoliþa (3), pentru ca, doar cateva momente mai tarziu, Paraschiv sa ºuteze din intoarcere de la marginea careului, balonul ocolind de puþin poarta suedeza.

Steaua deschide scorul in min. 9, prin capitanul Radoi, care a expediat un ºut de la circa 20 de metri, deviat de Zvirgzdauskas: 1-0.

Replica oaspeþilor nu a intarziat ºi in min. 13, la un corner, T. Jonsson a trimis mingea periculos cu capul, dar Hamutovski a respins peste bara transversala.

Iacob a avut apoi cateva situaþii din care nu a profitat, fiind blocat de portar in min. 17, pentru ca apoi Sahlman sa apere mingea trimisa tot cu capul de varful stelist (27). In finalul primei parþi, tot Iacov a reluat cu capul, dar mingea a ocolit þinta (45+2).

Restul primei reprize a consemnat o dominare cvasitotala a campioanei Romaniei, cu sporadice tentative scandinave.

Boºtina rateaza majorarea scorului in in. 60, cand reia din 6 metri in portarul Sahlman, la centrarea lui Nicoliþa. Imediat dupa aceea (61), oaspeþii rateaza egalare, lituanianul Zvirgzdauskas reluand cu capul peste poarta, la o ieºire tarzie a lui Hamutovski.

Totuºi, Steaua iºi mareºte avantajul in min. 63, cand Dorin Goian reia spectaculos cu capul in poarta, la cornerul lui Boºtina: 2-0.

Steaua tranºeaza definitiv meciul in min. 72, cand Radoi il lanseaza pe Iacob, iar acesta il executa pe portarul Sahlman: 3-0.

Meciul este practic incheiat, valoarea campioanei Romaniei fiind multe prea mare pentru ca Halmstads BK sa faca faþa, suedezii neavand nici o ºansa.

Cu 7 puncte ºi un golaveraj de 7-0, Steaua are mari ºanse sa caºtige grupa, daca nu va pierde la Berlin, lucru mai mult decat realizabil. Au evoluat echipele:

Steaua: 33-Vasili Hamutovski - 20-George Ogararu, 3-Dorin Goian, 24-Sorin Ghionea, 15-Mihai Neºu - 16-Banel Nicoliþa, 6-Mirel Radoi (capitan; 28-Florin Lovin, 84), 22-Sorin Paraschiv, 11-Gabriel Boºtina (2-Florentin Dumitru, 82) - 10-Nicolae Dica, 19-Victoraº Iacob (21-Andrei Cristea, 74). Antrenor: Oleg Protasov.

Rezerve neutilizate: 12-Cornel Cernea - 17-Eugen Baciu, 18-Petre Marin, 27-Laurenþiu Diniþa.

Halmstads BK: 22-Marcus Sahlman - 23-Emil Jensen, 4-Tommy Jonsson (capitan), 12-Tomas Zvirgzdauskas, 2-Per Johansson - 14-Dusan Djuric, 17-Patrik Ingelsten, 9-Magnus Svensson, 18-Bjorn Anklev, 7-Martin Fribrock (15-Peter Larsson, 46) - 8-Eduardo Delani (24-Joel Johansson, 83). Antrenor: Jan Andersson.

Rezerve neutilizate: 1-Conny Johansson - 3-Torbjorn Arvidsson, 13-Andreas Johansson, 19-Johan Mangfors, 25-Kristoffer Fagercrantz.

Stadion "Steaua": 25.000 spectatori.

Arbitru: Emil Bozinovski, la centru; Ljubomir Krstevski, Mijalce Mihajlov, arbitri asistenþi; Aleksandar Stavrev, arbitru de rezerva (toþi din Macedonia).

Cartonaºe galbene: Sahlman (31), Ingelsten (62), Boºtina (81).Steaua e in primavara europeana