EURO 2024

România, debut cu dreptul în preliminariile EURO 2024

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Naționala de fotbal a României a obținut victoria în deplasare cu Andorra, scor 2-0 (1-0), în prima etapă a preliminariilor Campionatului European găzduit de Germania în vara anului viitor.

Dennis Man și Denis Alibec au marcat golurile României. Tricolorii au mai avut un gol anulat la 0-0 de VAR pentru o poziție afară din joc.

Andorra a evoluat în inferioritate numerică din minutul 62, când Rebes a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Primul corner al meciului a aparținut gazdelor, în minutul 4, la prima apariție a celor din Andorra în careului României.

În minutul 29, România a deschis scorul prin Alibec, dar golul atacantului de la Farul a fost anulat de VAR pentru un offside la Olaru, jucătorul responsabil cu pasa decisivă.

Cinci minute mai târziu tabela s-a modificat și a rămas 1-0 pentru România după finalizarea cu capul a lui Man din centrarea lui Moruțan.

În debutul părții secunde cei din Andorra au tras primul șut pe poarta noastră. O minge de antrenament pentru Radu, titularul lui Auxerre, în Franța.

România s-a desprins la 2-0 din minutul 49, când Alibec a scăpat singur cu portarul și a finalizat cu șut pe jos.

Golul a fost într-o primă fază anulat după o semnalizare de la margine pentru offside, dar VAR-ul a intervenind punând lucrurile în ordine.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt din minutul 62, după ce Rebes de la Andorra a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Olaru.

Spre finalul meciului selecționerul Edward Iordănescu a schimbat liniile, debutându-l pe Alex Dobre la prima reprezentativă. Au mai intrat de asemenea în echipa noastră Octavian Popescu și Florin Tănase.

Pentru România urmează primul meci acasă, pe 28 martie, cu Belarus, echipă învinsă de Elveția (5-0).

Meciul România - Belarus se va disputa pe Arena Națională și va fi live text pe onlinesport.ro

La meciul cu Andorra primul ”11” al României a arătat astfel: 12. Radu – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin, 11. Olaru, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruţan, 7. Alibec, 20. Man. 



România, debut cu dreptul în preliminariile EURO 2024