EURO 2024

Edward Iordănescu: ”O victorie memorabilă. Munchen, pământ românesc. Aceasta e generația de suflet!”

Selecționerul Edward Iordănescu a vorbit la cald despre victoria României cu Ucraina la debutul în cadrul EURO 2024, cel mai mare succes al tricolorilor obținut vreodată la un turneu final major.

”E o victorie memorabilă, istorică, pe pământ românesc. Eu așa am simțit. Nu știu dacă aș putea să găsesc cuvintele prin care să mulțumesc publicului. Felicit băieții și îi strâng în brațe.

”Am interpretat foarte bine majoritatea timpului, chiar și când am mai pierdut centrul de greutate. Mă bucur că e o victorie categorică și mă bucur că n-am primit gol pentru ceea ce urmează.

”Sunt fericit pentru Stanciu că a fost declarat omul meciului. Starul nostru este grupul, echipa, și mulțumesc tuturor care au intrat și au dat totul.

”E datoria noastră să rămânem echilibrați, dar echipa trebuie să consume momentul. De mâine trebuie să ne adunăm și să continuăm drumul nostru”, a declarat selecționerul Iordănescu la Protv.

Generația de suflet, așa să o numim. Românii să învețe să iubească această generație, pentru că atunci când e iubită această generație nu are limite”, a completat Iordănescu la conferința de presă.

Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au marcat golurile României în victoria cu Ucraina de la Munchen, în Grupa E la EURO 2024.

Este doar al doilea succes din istorie obținut de România la Campionatul European, după 3-2 cu Anglia în 2000.Edward Iordănescu: ”O victorie memorabilă. Munchen, pământ românesc. Aceasta e generația de suflet!”