EURO 2024

Copertă istorică la L'Equipe: „Nu vor trece”

Ziarul francez L`Equipe  încălzește meciul dintre Spania și Franța, două echipe cu o puternică rivalitate care își vor căuta un loc în finală, la capătul partidei din această seară, ora 22:00, de la Munchen.

Obișnuit să facă coperți de impact, uneori cu o puternică componentă patriotică, ziarul L'Équipe nu a lăsat pe nimeni indiferent cu prima pagină a ziarului de marți, 9 iulie, intitulată „Nu vor trece”, titlul scris în spaniolă, pentru a trimite direct un mesaj către adversara iberică.

Nu este prima dată când publicația franceză realizează o coperta de acest fel făcând aluzie la Spania. După ce Mbappe a reînnoit contractul său cu PSG, în mai 2022, ziarul a titrat „Franța 2-0 Spania” pentru a se referi la prelungirea contractului căpitanului Les Bleus în dauna lui Real Madrid. și victoria lui Olympique Lyonnais în Liga Campionilor feminine.

Motto-ul „Nu vor trece” a fost folosit de multe ori de către spanioli pentru a se referi la o bătălie. Prima dată când a fost folosit a fost în 1914, pentru a protesta împotriva invaziei germane a Belgiei, dar a fost și un slogan antifascist în timpul războiului civil spaniol.Copertă istorică la L'Equipe: „Nu vor trece”