EURO 2024

CALIFICARE! România merge în optimile de finală la EURO de pe primul loc în Grupa E

Sursă foto: https://x.com/SerieA_EN

Naționala României a remizat în meciul cu Slovacia, unul de mare luptă și angajament, scor 1-1, și a obținut calificarea în optimile de finală la EURO 2024. Cum în cealaltă partidă a grupei Belgia a tras cu dinții de un scor alb cu Ucraina, tricolorii au încheiat pe primul loc. Ucraina este singura echipă eliminată din Grupa E.

Așa am trăit Slovacia – România

România și-a aflat adversara din optimi la EURO 2024, după ce Portugalia a mimat fotbalul cu Georgia

 

Dublă ocazie pentru România la pătrunderea lui Rațiu în minutul 11. Portarul slovac Dubravka a respins în lateral și pe faza a doua Ianis Hagi a tras în forță peste poartă.

A fost prima acțiune ofensivă a tricolorilor după un debut în care slovacii au avut mai mult prim planul, punând presiune cu două cornere în zece minute.

Slovacia a fost aproape de gol în minutul 22 la o lovitură liberă. Mingea centrată cu efect a trecut puțin pe lângă poarta noastră.

O centrare din flancul drept a dus la deschiderea scorului de către Duda, jucător care scăpat din marcaj a înscris cu o lovitură de cap la colțul lung.

Un gol care a frânt elanul României, tricolorii având nevoie de minute bune pentru a-și reveni. Abia la șutul lui Rațiu din afara careului în minutul 33 am putut nota o nouă acțiune ofensivă.

Ianis Hagi a obținut în minutul 34 un penalty din care România a restabilit egalitatea prin Răzvan Marin. Un penalty acordat la intervenția VAR, arbitrul german Daniel Siebert acordând într-o primă fază lovitură liberă din afara careului.

România a ratat o bună ocazie de a trece în avantaj cu trei minute înaintea pauzei la un contraatac cu Drăguș în prim plan. Acesta a ales să dea la poartă în locul unei pase pentru Ianis Hagi venit în suport pe dreapta. Mingea s-a dus alături.

Furtună, luptă calificare

Pe lângă miza uriașă a partidei, în partea secundă asupra stadionului din Frankfurt s-a abătut o furtună teribilă de vară care a îngreunat și mai mult jocul pe cel mai prost gazon de la EURO. O bilă neagră pentru nemții cunoscuți pentru rigoarea lor.

Slovacii au insistat mai mult în debutul părții secunde trădând emoțiile tricolorilor, dar spiritul de luptă al oamenilor în galben nu a scăzut o secundă.

Până și Drăgușin, stâlpul defensivei, a comis o eroare în minutul 50, iar Niță ne-a scos dintr-o mare încurcătură.

Tricolorii au irosit cea mai importantă ocazie prin Drăguș, jucător care a ratat de puțin poarta cu un șut din marginea careului.

Cea mai mare ocazie a Slovaciei în repriza secundă a apărut în minutul 64 la șutul lui Haraslin. O minge grea pe care Niță a scos-o fabulos cu piciorul.

Un minut mai târziu Haraslin a amenințat din nou poarta noastră cu un șut din stânga. Mingea a ocolit de puțin poarta.

Abia în minutul 86 la o pătrundere a lui Man, jucător intrat în partea secundă, am obținut primul corner.

Pe măsura trecerii timpului au înțeles și slovacii că egalul califică ambele echipe, dar chiar și așa a fost nevoie de dăruire din partea tricolorilor până la ultima minge pentru a fi siguri de această calificare.

Caseta tehnică

Slovacia: Dubravka – Pekarik (Gyomber 90+2), Vavro, Skriniar, Hancko – Duda (Bero 90+2), Lobotka, Kuka – Skranz (Duris 78), Strelec (Bozenik 70), Haraslin (Suslov 70). Selecționer: Francesco Calzona.

ROMÂNIA: Niţă - Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Bancu - R.Marin (Ad. Rus 86), M. Marin, Stanciu - Ianis Hagi (Man 66), Drăguş (Puşcaş 66), Fl. Coman (Sorescu 58). Selecționer: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Duda 90+1 / A. Burcă 45+1, Bancu 45+4, Edward Iordănescu 55, Puşcaş 88

Arbitri: Daniel Siebert - Jan Seidel, Rafael Foltyn - Felix Zwayer (toţi din Germania). CALIFICARE! România merge în optimile de finală la EURO de pe primul loc în Grupa E