Euro 2012

Italia trece de finala cu Germania si merge in finala cu Spania

Italia a câstigat meciul cu Germania, 2-1, probabil finala adevarata finala a EURO 2012, joi seara, în semifinala din Polonia. Echipa lui Prandelli a fost la început de meci aproape sa primeasca doua goluri, însa apoi a marcat prin „ratangiul” din partida cu Anglia, Mario Balotelli. Nemtii au presat pâna la final si au avut o bara, pentru ca apoi sa înscrie doar un gol, în minutul 90, terminînd cu portarul în atac. Meciul a fost foarte frumos de ambele parti, însa Italia a aratat fantezie si usurinta în joc, ramâne de vazut daca finala cu Spania va fi peste acesta întâlnire.

Desfasurarea meciului dintre Germania si Italia a fost înca o demonstratie ca în fotbal chiar este posibil orice. Germania, cea mai constanta echipa de la EURO 2012, a început în forta si dupa primele minute se punea o singura întrebare: când va deschide scorul?
 
Hummels a ratat prima mare sansa de gol în minutul 6, printr-un sut din apropiere scos de pe linia portii de Andrea Pirlo, aproape cu mîna, iar peste sapte minute italienii au rasuflat din nou usurati.

Spania si Italia s-au întâlnit si în faza grupelor într-un meci încheiat la egalitate (1-1).
Finala cu repetitie

Norocul a fost de partea peninsularilor la o deviere nefericita a lui Barzagli, venita ca urmare a unei gafe a lui Buffon. Mingea deviata de portarul Italiei s-a lovit de Barzagli si apoi s-a scurs agonizant la câtiva centimetri de bara. Acolo era un jucator german care a fost aproape de o deviere decisiva, fara sa poata ajunge.
 
Simtind ca doar în baza jocului defensiv nu vor obtine nimic, italienii au început sa iasa la joc. Prima data au facut-o timid, cu suturi de la distanta. Montolivo si Cassano au dat primele semnale în jocul italiei.
 
La scurt timp, în minutul 20, Italia a reusit si deschiderea scorului. Cassano s-a descurcat excelent în partea stânga, a centrat în fata portii, iar Balotelli a pus doar capul pentru un 1-0. Balotelli ratase trei mari ocazii cu Anglia, nu fusese în stare de nimic, dar cu Germania la prima ocazie nu a mai iertat.
 
Astfel s-a revenit la desfasurarea din primele minute. Nemtii au tinut de minge, au pasat de-a latul terenului, însa Gomez a fost anihilat perfect, Podolski a fost iesit din joc, iar salvarea putea fi tot Khedira. Mijlocasul Realului a trimis un sut superb din afara careului în minutul 36, dar Buffon si-a demonstrat valoarea, respingând din vinclu.
 
Numai ca italienii au lovit din nou, la faza imediat urmatoare. Pe contraatac, Balotelli a scapat singur spre poarta si a sutat cu sânge rece, fulgerator, spre vinclu! Un 2-0 ireal la care Balotelli nici nu a îndraznit sa se bucure. El a ramas serios, încordat ca un culturist, asa cum se vede în imaginea de mai sus, concentrat asa cum l-am vazut si la finalul partidei, probabil cu gândul la Spania.

Low a simtit verigile slabe din jocul nemtilor, iar la pauza a luat masuri. Podolski si Gomez au ramas la cabine, în locul lor intrând Reus si si Klose.
 
Chiar daca acestia au mai înviorat jocul ofensiv al nemtilor, Germania nu a reusit sa întoarca rezultatul. Italia s-a aparat aproape perfect si a mizat pe cartea contraatacului.
 
Italienii puteau face scor pe final de meci, însa Marchisio a irosit doua sanse bune de a marca, de fiecare data singur cu Neuer, iar Di Natale a trimis în plasa laterala.

Finalul meciului l-a prins pe portarul german in jumatatea adversa
Nemtii au atacat cu Neuer

Reus a fost aproape de golul nemtilor în minutul 62, însa mingea sa trimisa din lovitura libera a lovit bara transversala, deviata salvator de Buffon.

Finalul a fost condimentat cu 120 de secunde de emotii pentru italieni, dupa ce Ozil a inscris dintr-un penalty acordat ca urmare a unui hent facut de Balzaretti. Italienii s-au aparat bine si au tinut cat mai mult de minge, reusind sa ajunga in finala.
 
S-a terminat 2-1 în favoarea italienilor, scor ce-i trimite pe baietii lui Prandelli în marea finala de duminica, pe care o vor disputa împotriva Spaniei.



Italia trece de finala cu Germania si merge in finala cu Spania