Euro 2012

Spania si Italia se vor intalni pentru a 31-a oara

Finala Campionatului European de fotbal, care se va disputa, duminica, având ca protagoniste nationalele Spaniei si Italiei, reprezinta a 31-a confruntare dintre cele doua natiuni, pâna în prezent italienii dominând în meciurile oficiale, iar spaniolii în cele amicale.

Potrivit sursei citate, Spania s-a impus o singura data în fata Italiei într-un meci oficial, în 1920, la Jocurile Olimpice de vara, chiar în prima confruntare cu italienii.

Cele doua natiuni au jucat 19 partide amicale si 11 oficiale. Spania s-a impus în opt meciuri, iar Italia în zece, 12 partide terminându-se la egalitate.

În meciurile amicale, Spania s-a impus de sapte ori, înregistrându-se si sapte remize si cinci victorii ale Italiei. În partidele oficiale, Spania a câstigat doar o data în 90 de minute. Spaniolii au mai învins Italia la editia din 2008 a Campionatului European, în sferturile de finala, dupa loviturile de departajare.

Italia si Spania s-au mai întâlnit la actuala editie a Campionatului European în faza grupelor, în 10 iunie, când au terminat la egalitate, scor 1-1.

Duminica, la Kiev, italienii vor încerca sa câstige pentru a doua oara Campionatul European, dupa 1968, în fata spaniolilor, campioni mondiali si europeni en titre.



Spania si Italia se vor intalni pentru a 31-a oara