Euro 2012

Spania merge in a treia finala majora consecutiva

Reprezentativa Spaniei, calificata în finala EURO 2012, se afla în ultimul act al unei mari competitii fotbalistice pentru a treia oara consecutiv, dupa Campionatul European din 2008 si Cupa Mondiala din 2010.

La Roja a egalat Republica Federala Germana, singura natiune care a jucat trei finale consecutive, într-un interval de patru ani, între 1972 si 1976.

Portugalia esueaza pentru a treia oara în semifinale la un Campionat European, dupa 1984 si 2000.

Spania ar putea întâlni în finala pe Germania, într-o reeditare a ultimului act din 2008, sau Italia, adversara din faza grupelor, când scorul a fost 0-0.

Selectionata Spaniei, detinatoarea trofeului, s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, în urma victoriei, scor 4-2, la loviturile de departajare, de miercuri, de la Donetk, în fata Portugaliei, în semifinalele competitiei. La loviturile de departajare pentru Portugalia au marcat Pepe si Nani si au ratat Moutinho si Alves. Pentru Spania au înscris Iniesta, Pique, Ramos si Fabregas si a ratat Xabi Alonso.

Vedeta portughezilor, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat al cincilea executant, însa el nu a mai executat, dupa ratarile lui Moutinho si Alves.



Spania merge in a treia finala majora consecutiva