Euro 2012

Presa portugheza il elogiaza pe Ronaldo: "Fantastic", "cel mai bun din lume", "prestatie de lux"

Chipul triumfator al lui Cristiano Ronaldo, autorul golului ce a dus Portugalia în semifinalele Euro-2012, se afla pe prima pagina în întreaga presa portugheza de vineri, la câteva ore dupa succesul lusitanilor în fata Cehiei, scor 1-0, în sferturile competitiei.

"Cel mai bun din lume a fost decisiv înca o data", a notat cotidianul A Bola, subliniind ca prestatiile portughezului vor conta în cursa pentru Balonul de Aur FIFA, în care portughezul de la Real Madrid este rivalul argentinianului Lionel Messi, de la FC Barcelona.

"Imparabil", "magic" - astfel descrie A Bola reusita de joi a vedetei Portugaliei.

"Este cel mai bun din lume", a scris si Record, în timp ce Correio da Manha a mentionat: "CR7 de aur: un gol si o prestatie de lux aduc calificarea în semifinale".

"Super-Ronaldo duce Portugalia la un meci de finala", a notat Diario de Noticias (DN), iar Publico a precizat ca jucatorul "a ratat câteva ocazii clare, dar a demonstrat ca are un repertoriu nelimitat".

Elogiile din presa nu se limiteaza la Ronaldo, vizând întreaga nationala a Portugaliei. "Echipa lui Paulo Bento si-a aratat înca o data cele mai bune arme: un Cristiano Ronaldo fantastic, o rabdare fara limite si o organizare ireprosabila", scrie DN.

"Un monolog al fotbalului deschide portile semifinalelor", a subliniat Publico, adaugând ca "Paulo Bento este responsabilul unei selectionate care evolueaza ca un tot unitar, cu inteligenta si curaj".

"Seleccao a facut un meci perfect", considera jurnalistii de la Correio da Manha.

În ceea ce priveste continuarea Euro-2012 pentru Portugalia, A Bola are ezitari: "Spania sau Franta, doua uriase... Vor mai fi 90 de minute de suferinta", iar jurnalul "i" pune altfel problema: "Cine va îndrazni sa ne înfrunte: Spania sau Franta?".

Nationala Portugaliei a învins, joi seara, la Varsovia, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Cehiei, în primul sfert de finala din cadrul Campionatului European din Polonia si Ucraina, si s-a calificat în semifinalele competitiei. Unicul gol al partidei a fost înscris de Cristiano Ronaldo, în minutul 79.

Portugalia va întâlni în semifinalele Campionatului European câstigatoarea sfertului de finala de sâmbata, Spania - Franta.

 



Presa portugheza il elogiaza pe Ronaldo: "Fantastic", "cel mai bun din lume", "prestatie de lux"