Euro 2012

Presa italiana: ”Deceptie si lacrimi pentru Italia obosita”

Deceptie si lacrimi pentru Italia, care "obosita", a fost surclasata de Spania, scor 4-0, în finala Euro-2012: presa italiana a constatat luni superioritatea absoluta a spaniolilor, dar a subliniat si ca jucatorii antrenati de Cesare Prandelli au avut o prestatie frumoasa.

"Italia, oricum multumim", a scris cotidianul La Repubblica, care avea pe prima pagina: "Azzurri: marea deceptie".

"Chipul lui Balotelli în lacrimi spunea totul: cei mai puternici, cei cu jocul mai frumos, cei cu imaginatie mai multa, cei mai senini au câstigat. Mai mult decât faptul ca ne-au învins, ei ne-au umilit. Nu a fost un meci, ci lectie spectaculoasa de fotbal", a notat La Repubblica.

Întreaga presa italiana a salutat intrarea "Spaniei în istorie", cu un al treilea titlu consecutiv. Fotografiile de pe prima pagina îi aratau pe Mario Balotelli si Leonardo Bonucci, neconsolati dupa meci.

Buni perdanti, italienii au remarcat victoria evidenta a Spaniei în fata italienilor, ajunsi "epuizati" în finala.

"Spania a distrus o Italie obosita. Însa, multumim pentru vis", a scris Corriere della Sera, care vorbeste de un "meci în sens unic".

"Italienii au iesit pe teren obositi si deprimati. Si «Furia Roja» i-a distrus. Spania a fost mai buna ca noi, dar de mâine o luam de la capat pentru ca acum avem din nou o echipa", a notat Corriere della Sera.

"Imensa Spanie", a titrat Gazzetta dello Sport, care s-a înclinat în fata "superioritatii tehnice si fizice a ibericilor" si care a subliniat ca italienii au fost epuizati în finala.

"Italia, sfârsitul unui vis", a notat Corriere dello Sport, reamintind "Azzurri au jucat în zece, deoarece Thiago Motta s-a accidentat si selectionerul Cesare Prandelli nu mai avea schimbari".

Cotidianul La Stampa a mentionat "dezamagirea jucatorilor" dar si faptul ca "povestea nu a avut un final fericit".

Reprezentativa Italiei a fost învinsa în finala Campionatului European de selectionata Spaniei, scor 4-0, duminica seara, pe stadionul Olimpic din Kiev.

 



Presa italiana: ”Deceptie si lacrimi pentru Italia obosita”