Euro 2012

Hagi merge pe mana Spaniei in finala

Fostul international Gheorghe Hagi a apreciat jocul foarte bun al nationalei Italiei în victoria cu Germania, scor 2-1 în semifinalele Campionatului European, precizând însa ca în opinia sa finala competitiei va fi câstigata de Spania.

"O partida foarte buna, un joc ofensiv, iar meritul este în mare masura al lui Cesare Prandelli. A asezat foarte bine echipa, a stiut sa valorifice foarte bine calitatile fiecarui jucator si pâna la urma aceasta finala nu este deloc surprinzatoare. Italienii sunt cam ca noi, se mobilizeaza exemplar atunci când trec prin situatii grele. Ca si în 2006, si acum parca au avut nevoie de un scandal înainte de Euro ca sa se ambitioneze si mai mult si sa ajunga foarte sus. Prandelli a dovedit înca o data ca este un tehnician foarte bun. De altfel, Mutu a jucat cel mai bine în Italia când era sub conducerea lui la Parma, în sistemul 4-3-3, când evolua în atac împreuna cu Adriano. Finala cred însa ca va fi câstigata de Spania, are în componenta foarte multi jucatori de la Barcelona si Real Madrid, o masina de fotbal. Vor trebui însa sa aiba grija la Balotelli", considera Gheorghe Hagi, care înaintea turneului final pronosticase o finala Germania - Spania.

Hagi s-a referit si la Portugalia, cealalta formatie eliminata din semifinale.

"Portugalia a aratat un joc foarte frumos, dar în fata Spaniei este foarte greu. La penaltiuri, Ronaldo, ca lider al echipei, ar fi trebuit sa ia mingea si sa se duca sa execute primul. Eu asa faceam daca eram în locul lui, asa faceam la nationala când jucam", a spus Gheorghe Hagi.

Reprezentativa Italiei a învins, joi, la Varsovia, cu scorul de 2-1 (2-0), nationala Germaniei, în semifinalele Campionatului European din Polonia si Ucraina, si s-a calificat în finala competitiei, în care va întâlni detinatoarea trofeului, Spania.



Hagi merge pe mana Spaniei in finala