Euro 2012

Germania - Grecia: Reactiile celor doi antrenori

Selectionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat ca nu exista niciun dubiu asupra faptului ca echipa sa a meritat victoria în meciul cu Grecia, scor 4-2, în sferturile de finala ale Euro-2012, de vineri, de la Gdansk.

"Este o performanta excelenta sa ajungem în semifinale a patra oara consecutiv. Avem cea mai tânara echipa din turneu, cu un potential enorm. Nu exista niciun dubiu ca am meritat victoria. Grecia a marcat doua goluri cu o singura ocazie. Noi am avut multe, am stiut sa ne pastram calmul si am dominat clar'', a declarat Low.

El considera ca Mesut Ozil a fost desemnat pe merit jucatorul meciului.

Low crede ca a fost ziua potrivita pentru a face schimbari în echipa si i-a laudat pe Reus, Klose si Schürrle, care au jucat foarte bine, primii doi reusind sa si marcheze.

Germania va intalni in semifinale Anglia sau Italia
Urmeaza un test dificil

Selectionerul german nu crede ca echipa sa este mare favorita la titlu, deoarece si celelalte adversare ramase sunt foarte bune.

Selectionerul Greciei, portughezul Fernando Santos, a recunoscut ca Germania a meritat victoria, scor 4-2, în sferturile Euro-2012, vineri, la Gdansk, dar a salutat ''pasiunea si sufletul'' echipei sale la acest turneu.

''Felicit echipa Germaniei. A jucat foarte bine si a meritat victoria. Dar vreau sa-i felicit si pe jucatorii mei, nu pentru acest meci în special, ci pentru eforturile în acest turneu. La paua le-am spus jucatorilor sa-si corecteze greselile si sa aiba mai mult initiativa, ramânând concentrati si pe aspectul defensiv. Jucatorii mei au luptat. Voi retine de la acest turneu pasiunea si sufletul puse în meciuri'', a spus Santos.

Nationala Germaniei a învins, vineri seara, la Gdansk, cu scorul de 4-2 (1-0), reprezentativa Greciei, în al doilea sfert de finala din cadrul Campionatului European din Polonia si Ucraina, si s-a calificat în semifinalele competitiei.

Pentru Germania au marcat Phillip Lahm '39, Sami Khedira '61, Miroslav Klose '68 si Marco Reus '74, iar pentru Grecia au înscris Giorgios Samaras '55 si Dimitris Salpingidis '89 (penalti).

Germania, finalista editiei din 2008, când a fost învinsa de Spania, va întâlni în semifinale, la 28 iunie, la Varsovia, câstigatoarea sfertului de finala dintre Anglia si Italia.



Germania - Grecia: Reactiile celor doi antrenori