Euro 2012

Germania bate Grecia si baga Europa in sperieti

Germania este a doua semifinalista de la EURO 2012 dupa victoria obtinuta la Gdansk, scor 4-2, în fata Greciei. Nemti au deschis scorul si pareau ca vor avea un meci, însa elenii au avut ultima sclipire de la turneul final. Golul egalizator al lui Samaras a fost doar un foc de paie pentru ca nemtii s-au dezlantuit ulterior si sa arate, fara toti titularii pe teren, ca sunt favoriti la câtigarea competitiei.

Germania, echipa cea mai constanta de la acest turneu final, a vrut sa arate ca are suficiente solutii, iar Joachim Low a surprins prin echipa de start pe care a trimis-o.

Schurrle, Reus si Klose au fost surprizele din echipa de start, iar Muller, Podolski si Mario Gomez au fost menajati. Noii intrati nu jucat perfect. Germania a avut nevoie de multa rabdare, au tinut Grecia în propriul careu de multe ori, iar pâna la urma au darâmat-o.

Grecii s-au putut astepta la un meci mai usor, având în vedere numele noi ale 'Mannschaft', însa nu au putut infirma ceea ce toata lumea anticipase: un meci în care ei trebuiau sa se apere, iar nemtii sa atace furibund. Tactica defensivei totale nu a mai funtionat.
 
Grecii au fost la un pas sa porneasca gresit chiar din startul meciului. Doar câtiva centimetri la offsaidul lui Schurrle au facut ca scorul sa nu devina 1-0 înca din minutul 5. Sifakis a respins în fata un sut al lui Khedira, faza a continuat, dar Schurrle se afla în ofsaid când a bagat mingea în plasa.

Confiscata de nemti, mingea a fost plimbata de pe o parte pe cealalta, Mesut Ozil fiind dispecerul principal. Mijlocasul lui Real s-a aflat si la finalizare în minutul 25, însa a avut mila de Sifakis si a tras modest din 14 metri.
 
Pe masura ce timpul trecea, desfasurarea jocului era aceeasi: atacuri calme ale nemtilor, finalizate cu suturi surprinzatoare, la care Sifakis intervenea. În general prost, câteva suturi puteau fi gol daca erau pe spatiulk portii, portarul grec fiind fie depasit, fie fara reactie.

Jucatorul lui Bayern a avut cea mai frumoasa reusita a meciului
Golul serii

Inevitabilul s-a produs însa cu cinci minute înainte de pauza, când Lahm a preluat la 22 de metri de poarta grecilor si a înscris cu un sut bine plasat.
 
Pâna la pauza, nemtii au mai avut doua sanse de a marca, prin Schurrle, însa extrema nemtilor a ratat de fiecare data tinta.
 
Grecii mai traisera filmul acesta. Au mai fost condusi la Euro 2012, însa de fiecare data au reusit sa revina. Asa s-a întâmplat si în aceasta seara, însa deznodamântul a fost nefericit. Poate si pentru ca Germania a fost ce mai puternica echipa întâlnita de eleni la EURO 2012.
 
Santos a facut doua mutari ofensive la pauza, iar grecii au reusit egalarea în minutul 56, prin Samaras. Vârful grec a bagat mingea în plasa dupa o centrare perfecta a lui Salpingidis. A fost prima lor actiune de poarta, încheiata norocos cu gol.

Nemtii au dat dovada de forta si unitate dupa primirea golului
Grecii au sperat sase minute

Reusita grecilor nu a stârnit panica în lotul german. Din contra, nemtii au început o adevarata revolta si au revenit pe tabela într-o maniera implacabila.
 
Khedira i-a readus pe nemti în avantaj în minutul 62, cu un sut violent sub transversala, iar Klose, care a facut de altfel un meci discret, a punctat si el sase minute mai tarzu cu o lovitura de cap din sase metri.
 
Pustiul minune al fotbalului german, Reus, a marcat primul sau gol la acest turneu final în minutul 74, dupa o noua respingere gresita a lui Sifakis, iar nemtii au trait linistiti finalul, chiar daca Salpingidis a punctat in minutul 89 din penalty.
 
În semifinale, Germania va întâlni câstigatoarea duelului dintre Anglia si Italia.



Germania bate Grecia si baga Europa in sperieti