Euro 2012

Fernando Alonso: ”Nu puteam visa la o finala mai fumoasa”

Pilotul spaniol de Formula 1 al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a declarat, duminica, ca nu putea visa la o finala mai frumoasa la Campionatul European de fotbal din Ucraina si Polonia, informeaza Gazzetta dello Sport.

"Ce zi de duminica ne asteapta. Am început cu Spania - Italia când eram la Montreal pentru Marele Premiu al Canadei si revenim, dupa trei saptamâni, cu aceeasi partida, dar de aceasta data în finala. De 13 ani petrec mai mult timp în Italia decât în Spania, iar de trei ani reprezint o echipa italiana în toata lumea. Nu puteam visa la o finala mai frumoasa la Euro-2012. Miercuri seara am suferit pâna la ultimul penalti pentru Spania mea, iar joi seara m-am bucurat pentru succesul meritat al Italiei", a spus Alonso.

Spania si Italia se vor întâlni duminica seara, de la ora 21.45, la Kiev, în finala Campionatului European de fotbal.

Fernando Alonso considera ca jucatorii cheie ai finalei vor fi spaniolii Andres Iniesta si Iker Casillas si italienii Andrea Pirlo si Gianluigi Buffon: "Sunt fericit pentru toti prietenii mei italieni. Niciunul dintre ei nu vedea Italia în finala, dar jucatorii nu au cedat, au crezut mereu în capacitatile lor si au demonstrat ca pot fi cei mai buni.

Italia a fost la acest Euro precum a fost Ferrari în acest sezon. Au început mai greu, au primit critici, dar apoi totul s-a schimbat. Italia este o echipa puternica. Asa a fost si la meciul din grupe, iar la finala va fi si mai puternica. A crescut foarte mult. Jucatorii cheie vor fi Iniesta si Casillas la noi, Pirlo si Buffon la Italia. Apoi mai pot fi si surprize, cum ar fi Balotelli de exemplu".

 

 



Fernando Alonso: ”Nu puteam visa la o finala mai fumoasa”