Italia

De ce a oprit Italia tot sportul: Dimensiunea ingrijoratoare a coronavirsului in peninsula

Sursă foto: https://twitter.com/HealthwatchE

Autoritatile italiene au anuntat initial ca fotbalul se va juca fara spectatori din cauza epidemiei de coronavirus, pentru ca la cateva zile distanta sa suspende complet toate evenimentele sportive. Cifrele arata ca exista in spate argumente puternice.

Ziarul La Repubblica a afisat pe site in data de 9 martie cifre statistice despre impactul epidemiei de coronavirus din Italia.

Italienii spitalizeaza un sfert dintre totalul cazurilor diagnosticate. Iar 19% din toate cazurile diagnosticate sunt pacienti in stare critica.

Procentele se raporteaza la totalul de 8400 de cazuri.

Analiza arata ca dintre cele 8342 de cazuri cu test pozitiv, 1,4% au fost persoane cu varste de sub 19 ani, 22% intre 19 si 50 de ani, 37,4% intre 51 si 70 de ani si 39,2% mai mult de 70 de ani. Media varstelor celor afectati este de 62 de ani, iar 62% dintre bolnavi sunt barbati.

10% dintre cazuri sunt fara simptome, 5% cu aproape fara simptome, 30% cu simptome usoare, 31% cu simptome specifice, 6% cu simptome severe si 19% cu simptome critice. Un procent de 24% din totalul celor bolnavi s-au recuperat in spital.

Mai mult de 50% dintre cei decedati au varste de peste 80 de ani, iar doua treimi dintre cei care au murit aveau trei sau mai multe afectiuni cronice.

 



De ce a oprit Italia tot sportul: Dimensiunea ingrijoratoare a coronavirsului in peninsula