Euro 2012

Del Bosque remarca jocul defensiv al echipei sale

Selectionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a remarcat jocul defensiv eficient practicat de formatia sa în partida din semifinalele Euro-2012, câstigata la penaltiuri în fata Portugaliei.

"Primele 90 de minute au fost marcate de prestatiile defensive ale celor doua echipe. Au fost putine ocazii de gol, atât de o parte, cât si de cealalta.Cred ca echilibrul s-a rupt putin în favoarea noastra în prelungiri. Portugalia a facut un meci bun, dar în final sansa a fost de partea noastra. Ronaldo a fost anihilat cu ajutorul mai multor jucatori. Arbeloa a primit de multe ori ajutor de la Pique, Ramos si, când Ronaldo schimba partea, Jordi Alba îl lua bine în primire. Este adevarat ca Arbeloa a facut un meci foarte bun, în aceeasi nota cu evolutiile sale de la începutul turneului. Per total, am realizat un bun joc defensiv, dar totodata ne-am creat mai multe ocazii decât echipa adversa. Nu ne pretindem o echipa defensiva, tinând cont de carateristicile jucatorilor nostri. Dar întotdeauna este bine sa te poti baza pe un bun soclu defensiv", a declarat Del Bosque.

În finala, Spania va juca în compania învingatoarei din meciul dintre Germania si Italia, care se disputa, joi, de la ora 21.45, la Kiev.

Tehnicianul a precizat ca jucatorii îsi aleg ordinea la executarea penaltiurilor, iar Cesc Fabregas a cerut din nou sa fie ultimul, asa cum s-a întâmplat si în 2008, în partida din sferturile de finala cu Italia.

"Noi îi lasam pe jucatori sa-si aleaga ordinea în care doresc sa execute. Fabregas ne-a spus: «Vreau sa fiu ultimul». Nu ne intereseaza cu cine jucam finala. Adersarul va fi de calibru, oricine ar fi", a spus antrenorul Spaniei.

Selectionata Spaniei, detinatoarea trofeului, s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, în urma victoriei obtinute, cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, în meciul de miercuri, de la Donetk, cu Portugalia, din semifinalele competitiei.

 



Del Bosque remarca jocul defensiv al echipei sale