Euro 2012

Cristiano Ronaldo: "Va fi greu mai departe, dar suntem increzatori si gata de lupta"

Internationalul portughez Cristiano Ronaldo a declarat, joi seara, dupa victoria din meciul cu Cehia, scor 1-0, în urma careia lusitanii s-au calificat în semifinalele Euro-2012, ca va fi greu mai departe în competitie, dar el si colegii sai sunt încrezatori si "gata de lupta", informeaza uefa.com.

"Consider ca am jucat foarte bine. Ne-am creat multe ocazii. Prioritatea e calificarea si suntem bucurosi ca am reusit acest lucru. Stim ca va fi foarte greu, dar suntem încrezatori si suntem gata de lupta. Am nimerit bara mult, dar am profitat de oportunitate. Îmi amintesc ca si în ultimul meci am lovit bara de doua ori, dar cel mai important este ca de aceasta data am înscris, am câstigat si suntem în semifinale. Acum, zâmbete largi si muzica buna", a spus Ronaldo, jucatorul meciului Cehia - Portugalia.

Nu am o preferinta în privinta adversarei din sferturi, vrem sa învingem Spania sau Franta. Bento

Selectionerul Portugaliei, Paulo Bento, a declarat dupa meciul câstigat în fata Cehiei, scor 1-0, în sferturile de finala ale Campionatului European, ca nu are o preferinta în privinta adversarei din semifinale, obiectivul elevilor sai fiind sa învinga Spania sau Franta, informeaza uefa.com.

"În semifinalele unui turneu mare ca acesta exista mereu o mare echipa, cu caracteristici diferite, fotbalisti de mare calitate si organizare foarte buna. Nu avem o preferinta în privinta adversarei. Am muncit mult ca sa ajungem în semifinale, astfel ca vom încerca sa ne refacem cât putem de bine si sa intram pe teren în cea mai buna forma. Am mai jucat în Ucraina, iar acum mergem la Donetk. Avem un obiectiv: sa învingem Spania sau Franta. Nu putem avea alt scop si vom încerca sa îl realizam", a spus Bento.

Paulo Bento a precizat ca jucatorii sai au avut o prestatie foarte buna, în special în repriza a doua a meciului de joi. "Nu am fost foarte eficienti în ceea ce priveste posesia, în primele 20-25 de minute. Apoi am preluat controlul jocului, am dominat din ce în ce mai mult si ne-am gasit ritmul. Am aratat un joc de mare calitate în repriza a doua. Dupa pauza nu s-a mai cunoscut ca cehii au avut o zi în plus de odihna. Acest meci a fost foarte diferit de cel cu Olanda. Nu a fost o surpriza ca jucatorii cehi s-au aparat mult. La pauza, am evidentiat câteva lucruri pe care le puteam schimba în atac. Doream ca jucatorii sa arate ceea ce au aratat în ultimele 20 de minute ale primei reprize pe toata durata partii secunde. Stiam ca ne putem crea multe ocazii. Am revenit pe teren într-o mare forma", a explicat el.

Portugalia va întâlni în semifinalele Campionatului European câstigatoarea sfertului de finala de sâmbata, Spania - Franta.

Nationala Portugaliei a învins, joi seara, la Varsovia, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Cehiei, în primul sfert de finala din cadrul Campionatului European din Polonia si Ucraina, si s-a calificat în semifinalele competitiei.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Cristiano Ronaldo, în minutul 79.

Nationala Portugaliei a învins, joi seara, la Varsovia, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Cehiei, în primul sfert de finala din cadrul Campionatului European din Polonia si Ucraina, si s-a calificat în semifinalele competitiei.



Cristiano Ronaldo: "Va fi greu mai departe, dar suntem increzatori si gata de lupta"