Euro 2012

Capello il ironizeaza pe Rooney: ”Intelege numai limba scotiana”

Fostul selectioner al Angliei, Fabio Capello, a explicat ironic evolutiile slabe de la nationala ale atacantului Wayne Rooney, afirmând ca acesta nu întelege decât scotiana, limba pe care o vorbeste Alex Ferguson, tehnicianul echipei sale de club Manchester United.

Capello a tinut astfel sa raspunda din nou criticilor lui Rooney, care afirmase ca jucatorii Angliei nu întelegeau indicatiile tactice ale antrenorului italian pe vremea când acesta pregatea nationala din cauza slabei sale cunoasteri a limbii engleze.

Anglia a parasit Euro 2012 în faza sferturilor de finala. Eliminata de Italia

"Dupa ce am vazut ultimul meci (n.r. - înfrângerea Angliei în fata Italiei, în sferturile de finala ale Euro-2012), cred ca Rooney nu întelege decât scotiana. Asta pentru ca el nu joaca bine decât la Manchester United, unde Sir Alex Ferguson vorbeste numai în scotiana", a afirmat Capello, fost antrenor la AC Milan si Real Madrid.

Anterior, Capello îi mai raspunsese lui Rooney pe aceasta tema, într-o emsiune radiofonica, unde declarase: "Uneori, când am încercat sa explic schemele mele tactice, lucrurile nu au functionat. Vreti sa stiti de ce? Probabil pentru ca Rooney nu vorbeste engleza, nu întelege engleza".

 



Capello il ironizeaza pe Rooney: ”Intelege numai limba scotiana”