Euro 2012

Calcaiul lui Danny

Era minutul 78 pe Stadionul Olimpic cand… Dar sa o luam cu inceputul. Daniel Nii Tackie Mensah, pe scurt Danny, Welbeck are doar 21 de ani. De origine ghaneza, dar nascut in Anglia, la varsta de 6 ani a fost ochit de scouterii lui Manchester United.

Din 2005 a crescut, a invatat, a evoluat la toate grupele de varsta si l-a impresionat pe Ferguson care a inceput sa-l foloseasca la echipa mare incepand cu sezonul 2008-2009.

Acelasi scotian si-a dat seama ca nu are cum sa joace in fata unor jucatori ca Rooney, Berbatov sau Tevez. A urmat imprumutul la Preston North End unde a inscris de 2 ori in 8 meciuri. Era prea putin. In sezonul 2010-2011 Steve Bruce il aducea la Sunderland. I-a oferit mai multa incredere si l-a introdus pe teren de 26 de ori, tanarul Danny reusind 6 goluri pentru Pisicile Negre.

Danny se intorcea la Manchester si intra in planurile lui Sir Alex Ferguson. Berbatov imbatranise si nu mai prindea primul 11, Tevez please la rivala de moarte, Manchester City, Rooney se accidentase si Welbeck avea in sfarsit sansa lui. In 40 de meciuri pentru Diavolii Rosii a marcat 12 goluri, dintre care 2 goluri in Champions League si 9 in Premier League.

Roy Hodgson l-a convocat pe Welbeck la Euro 2012. Multi s-au mirat. De ce nu Daniel Sturridge de la Chelsea, proaspat castigatoarea Uefa Champions League? A inscris primul sau gol pentru nationala intr-un meci amical cu Belgia, singurul gol al meciului de altfel, cu aproape doua saptamani inainte de…

VIDEO: Apasa aici pentru golul lui Welbeck

Era minutul 78 pe Stadionul Olimpic cand Walcott iesea din nou in evidenta dupa golul de 2-2 marcat in urma cu un sfert de ora. Driblase cu usurinta fundasii adversi din si oferea o centrare pentru Danny Welbeck. Nu a lovit cu capul. Nici macar n-a sutat. Danny Welbeck inscria cel mai important gol din cariera lui de pana atunci si cel mai frumos gol de pana acum la Euro 2012 introducand mingea in poarta cu calcaiul.

O executie fabuloasa trimitea Suedia acasa. Si acesta este probabil de-abia inceputul pentru tanarul Welbeck…
 



Calcaiul lui Danny