Euro 2012

Buffon: "M-am gandit sa apar o lovitura cat mai repede"

Portarul Italiei, Gianluigi Buffon, a declarat, duminica seara, ca, dupa lovitura de departajare ratata de Riccardo Montolivo, a avut un singur gând, sa apere cât mai repede un penalti executat de un jucator al Angliei, el reusind sa pareze sutul lui Ashley Cole, informeaza presa italiana.

"Am fost mai buni ca Anglia, atât fizic cât si tactic. Si am aratat acest lucru jucând pâna în ultima secunda a prelungirilor. La penaltiuri orice se poate întâmpla. Din fericire, totul a fost favorabil pentru noi pentru ca am meritat sa câstigam. Dupa penaltiul ratat de Montolivo, m-am gândit doar ca trebuie sa apar o lovitura adversa cât mai repede. Nu am sarit de bucurie la final, deoarece ne-am calificat doar în semifinale. O voi face daca vom câstiga finala. Dar este foarte important ca suntem în semifinale, chiar si pentru cei ca mine care au câstigat deja ceva. Germania va fi clar favorita cu noi, dar avem caracter si vom da totul pe teren", a spus Buffon.

Buffon a aparat lovitura lui Cole si a facut diferenta Italia - Anglia, 4-2 la penaltyuri

Atacantul Alessandro Diamanti, care a marcat ultimul penalti, s-a declarat extrem de fericit ca este cel care si-a calificat echipa în semifinale. "Nu m-am gândit decât la un singur lucru ca trebuie si marchez si apoi sa alerg la Buffon. Este o victorie foarte meritata", a adaugat jucatorul intrat pe teren în minutul 80.

Pentru mijlocasul Riccardo Montolivo, meciul cu Germania va fi foarte special, deoarece el este pe jumatate german: "Am dominat Anglia, ne-a lipsit doar golul. Sunt multumit ca am jucat bine si ca ne-am calificat. Mai avem trei zile pâna la meciul cu Germania. 120 de minute la acest nivel înseamna foarte mult, dar victoria din aceasta seara ne da aripi si o zi în plus sau în minus de recuperare nu este atât de importanta".

Reprezentativa Italiei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal în urma victoriei de duminica seara, de la Kiev, cu scorul de 4-2 (0-0, 0-0), la loviturile de departajare, în fata selectionatei Angliei, în sferturile de finala ale competitiei. La loviturile de departajare pentru Anglia au marcat Gerrard si Rooney, în timp ce Young si Cole au ratat. Pentru Italia au marcat Balotelli, Pirlo, Nocerino si Diamanti, în timp ce Montolivo a ratat.



Buffon: "M-am gandit sa apar o lovitura cat mai repede"