Euro 2012

Balotelli ar putea deveni al doilea golgheter de culoare din istorie

Privind clasamentele golgheterilor de la fiecare editie a Campionatului European de Fotbal, se observa ca Mario Balotelli, atacantul Italiei, ar putea intra într-un club foarte select.

Balotelli are acum trei goluri în clasamentul celor mai buni marcatori de la EURO 2012 si ar putea deveni golgheterul competitei daca va înscrie un gol în finala. Spaniolii, cu Xavi Alonso (doua goluri), sunt greu de suspectat ca vor deschide robinetul de goluri si, mai mult, unul dintre iberici va marca de doua sau trei ori.

„Sper ca în meciul cu Spania sa joc si mai bine. S-a suparat cineva de modul în care m-am bucurat la al doilea gol din meciul cu Germania? Cei care s-au suparat sunt invidiosi pe corpul meu perfect”, a spus Balotelli joi seara.

Italianul Balotelli ar fi putut înscrie cel putin un gol în sfertul cu Anglia El a ratat trei mari ocazii în acel meci

Singurul jucator de culoare care a fost „gheata de aur„ la un turneu final european a fost Patrick Kluivert în 2000, cu cinci reusite, la egalitate cu Savo Milosevici.

Balotelli nu îl poate egala pe Michel Platini, cu noua reusite la EURO 1984, însa daca va aduna macar patru goluri va avea tot atâtea câte marcase David Villa la precedenta editie din 2008.



Balotelli ar putea deveni al doilea golgheter de culoare din istorie