Efortuna Sport

Turcia - Franta, meciul zilei in preliminariile EURO 2020

Sursă foto: twitter.com

Etapa a 3-a din preliminariile EURO 2020 continua, sambata, cu alte meciuri dintre care, cel mai atractiv, se anunta confruntarea dintre Turcia si Franta.

Dupa mandatul lui Mircea Lucescu echipa Turciei a intrat pe o traiectorie ascendenta, obtinand patru victorii in ultimele cinci meciuri.

De la 0-0 cu Ucraina intr-un amical disputat in noiembrie 2018, Turcia a invins Albania, Moldova, Grecia si Uzbekistan adunand un golaveraj de 10-1 in acest patru confruntari. 

Victorie Turcia
Egal
Victorie Franta

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Dupa dezamagirea traita in Liga Natiunilor, unde au pierdut lupta cu Suedia si Rusia sub conducerea lui Mircea Lucescu, turcii au inceput in forta preliminariile pentru EURO 2020, invingand Albania in deplasare (2-0) si Moldova acasa (4-0).

Franta este campioana mondiala in exercitiu si are un blazon de aparat. “Cocosii” nu s-au omorat cu firea in Liga Natiunilor, fiind invinsi de Olanda in noiembrie 2018, cu 2-0. De atunci insa francezii au castigat toate cele patru meciuri disputate, doua oficiale si doua amicale, primind un singur gol si marcand nu mai putin de 11.

In preliminariile EURO 2020 echipa Frantei a invins Moldova in deplasare, cu 4-1, si a trecut pe teren propriu de Islanda, cu 4-0.

Infrangerea cu Olanda amintita mai sus este singura suferita de Franta in ultimele 17 meciuri oficiale.

Franta a castigat toate cele patru meciuri directe cu Turcia, iar in trei dintre acestea au marcat cel putin trei goluri. Interesant este ca Franta a condus la pauza in fiecare din aceste partide.

Peste 3.5 goluri au fost marcate in trei din ultimele patru meciuri directe.

Cele doua echipe s-au intalnit ultima oara in urma cu un deceniu intr-un amical castigat de Franta, cu 1-0.

Singurul meci oficial a fost la Cupa Confederatiilor din 2003, unde “cocosii” s-au impus, cu 3-2.



Turcia - Franta, meciul zilei in preliminariile EURO 2020