Efortuna Sport

Totul despre Universitatea Craiova - FCSB

Cel mai asteptat meci al inceputului de toamna in Liga 1 le aduce fata in fata pe marile rivale Universitatea Craiova si FCSB, un meci programat in etapa a 9-a.

Victorie Craiova
Egal
Victorie FCSB

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Partida din Banie se va disputa cu casa inchisa, biletele puse in vanzare fiind epuizate cu multe zile inaintea orei de start a meciului.

Meciul de duminica seara are o conotatie speciala si prin prisma revenirii lui Victor Piturca pe banca oltenilor.

Un tehnician de care fanii Craiovei din Liga 1 isi leaga toate sperantele pentru castigarea campionatului.

Condusa pana acum de Corneliu Papura, tehnician devenit secundul lui Piturca, Craiova a pierdut un singur meci pe teren propriu in actualul sezon. Un 0-1 cu Sepsi Sf.Gheorghe.

In rest, oltenii au obtinut trei victorii, toate la limita: 3-2 cu Academica Clinceni cu gol la ultima faza, 1-0 cu Chindia Targoviste si 1-0 cu Astra Giurgiu.

Pentru FCSB pauza competitionala prilejuita de meciurile echipelor nationale a reprezentat gura de oxigen de care ros-albastrii aveau nevoie dupa aproape trei luni cu meciuri la fiecare trei zile. 

O perioada aglomerata care a culminat cu instabilitatea de la nivelul bancii tehnice si eliminarea din Europa League la portile grupelor la fel ca acum un an.

Sase infrangeri la rand a suferit FCSB, cea mai neagra din istoria ros-albastrilor din ultima jumatate de veac, serie intrerupta de victoria la limita cu Viitorul, scor 2-1, in ultimul meci disputat ”acasa” in exil la Pitesti.

FCSB revine pe Arena Nationala de runda urmatoare, cand la Bucuresti vine campioana CFR Cluj.

Craiova a marcat cel putin un gol in sapte dintre cele opt meciuri disputate pana acum in Liga 1, iar patru dintre cele 11 reusite au fost cu capul.

Doar noua goluri a inscris FCSB in actualul sezon, opt dintre acestea din actiune.

Apararea a fost punctul nevralgic al bucurestenilor, cu 17 goluri incasate, sase dintre acestea din faze fixe.

De 16 ori s-au duelat cele doua formatii de la revenirea oltenilor in primul easlon. FCSB a castigat de 13 ori, o data s-a impus Craiova chiar sezonul trecut in ziua trista a plecarii dintre noi a ”marelui blond” Ilie Balaci (21 octombrie 2018), iar alte doua meciuri s-au incheiat la egalitate.

Un singur meci din cele 16 s-a incheiat fara gol marcat, pe 1 martie 2015.

FCSB a castigat cea mai recenta intalnire, un 2-0 inregistrat la Craiova in 2 mai, cu golurile lui Tanase si Man. Ultimul este accidentat de mai bine de o luna.

Meciul de duminica seara va fi condus la centru de Istvan Kovacs.



Totul despre Universitatea Craiova - FCSB