Efortuna Sport

Totul despre Universitatea Craiova - Dinamo

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Etapa a 15-a din Liga 1 se incheie, luni seara, cu derby-ul Universitatea Craiova - Dinamo, un meci care genereaza pasiuni nebanuite la fiecare episod fara exceptie.

Victorie Craiova
Egal
Victorie Dinamo

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Craiova nu poate gazdui intalnirea pe propriul stadion din Banie din cauza lucrarilor de schimbare a gazonului. Astfel, duelul de luni seara se joaca la Severin, acolo unde Stiinta si-a disputat meciurile considerate pe teren propriu pana la inaugurarea noului stadion ”Ion Oblemenco”.

Se intalnesc doua echipe in forma buna la ora actuala. Dinamo traverseaza cea mai fasta perioada din acest sezon, cu cinci victorii in ultimele sase meciuri, in toate competitiile.

Craiova a pierdut un singur meci in ultimele sase, 0-2 in deplasare cu CFR Cluj, si vine dupa un 4-1 de moral in Cupa Romaniei cu Voluntari.

Echipa din Banie a castigat trei din ultimele patru meciuri contra lui Dinamo, de fiecare data fara gol primit.

De altfel, ultimele patru meciuri directe au fost castigate fara ca echipa pierzatoare sa marcheze.

In tur, pe Arena Nationala, Craiova a castigat cu 2-0 in fata unui Dinamo aflat intr-o degringolada accentuata. A fost meciul in timpul caruia antrenorul Eugen Neagoe, pe atunci la Dinamo, a suferit un infarct si a ajuns de urgenta la spital.

Craiova nu sta prea bine in defensiva si a primit cel putin un gol in sase din ultimele sapte meciuri de campionat.

Dinamo este singura echipa din Liga 1 care a marcat in fiecare din ultimele noua meciuri dispuate in Liga 1.

De 13 ori s-au intalnit cele doua echipe de la revenirea oltenilor in primul esalon. De patru ori s-a impus Craiova, de trei ori a castigat Dinamo, iar alte sase jocuri s-au incheiat la egalitate.



Totul despre Universitatea Craiova - Dinamo