Efortuna Sport

Totul despre Romania - Norvegia. Pentru cine va fi 13 cu ghinion?

Pentru ambele echipe meciul de marti seara este unul capital in vederea calificarii la EURO 2020.

Victorie Romania
Egal
Victorie Norvegia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Romania si Norvegia sunt inca la mana lor pentru a ajunge la turneul final si doar cu o victorie pot continua cursa de calificare fara sa depinda de alte rezultate.

Aceasta va fi a 13-a confruntare din istorie intre Romania si Norvegia.

Palmaresul este favorabil nordicilor, acestia impunandu-se in patru dintre confruntari, in timp ce Romania a castigat doar de doua ori. Sase meciuri s-au incheiat la egalitate.

Romania a invins Norvegia de fiecare data pe teren propriu. Prima data intr-un meci din preliminariile Cupei Mondiale disputat in 3 iunie 1981. A fost atunci un 1-0 prin golul marcat de Aurica Ticleanu pe fostul "23 august" in prezenta a 65.000 de spectatori.

A doua victorie a tricolorilor a fost obtinuta cinci ani mai tarziu pe acelasi stadion intr-un meci amical. Victor Piturca reusea o dubla, Dorin Mateut marcand si el intr-un 3-1 care avea sa ramana drept ultima victorie a Romaniei contra Norvegiei.

De sase ori am mai jucat contra lor de atunci, fiind invinsi de doua ori la limita (0-1) si remizand in alte patru confruntari.

In tur, la Oslo, Romania a obtinut in extremis un egal cu gol marcat in prelungiri de Claudiu Keseru.

Joshua King nu s-a antrenat luni pe Arena Nationala fiind menajat de selectionerul Lars Lagerback, insa este asteptat sa intre din primul minut.

La Bucuresti nu a facut deplasarea Erling Braut Håland (19 ani), unul dintre cei mai in forma tineri jucatori din Europa, cu hattrick marcat sezonul acesta pentru Salzburg in grupele Ligii Campionilor.

Cel mai selectionat jucator din lotul Norvegiei este portarul Rune Jarstein de la Hertha (63 selectii / 35 ani), in timp ce Joshua King de la Bournemouth este golgeterul generatiei actuale, cu 16 goluri in 43 de meciuri pentru echipa nationala.

Selectionerul Cosmin Contra are probleme in alcatuirea liniei de fund dupa accidentarile lui Dragos Grigore si Vlad Chiriches. Au fost convocati de urgenta Andrei Burca si Iulian Cristea.

Sunt sanse mari ca Alin Tosca sa fie titularizat in centrul apararii, acesta nefiind strain de pozitia de fundas central.



Totul despre Romania - Norvegia. Pentru cine va fi 13 cu ghinion?