Efortuna Sport

Totul despre Romania - Anglia

Sursă foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Nationala Romaniei a avut parte de un inceput de turneul final perfect la Campionatul European, cu victorie la scor impotriva Croatiei, scor 4-1.

Dincolo de scorul inregistrat pe tabela, maniera in care au evouluat tinerii tricolori a entuziasmat si ne determina sa speram la mai mult.

Urmeaza meciul cu Anglia, o echipa care a pierdut in ultimele secunde confruntarea cu Franta, scor 1-2, dupa ce deschisese scorul. Un om eliminat si un autogol stupid in minutul 90+2 au ingenuncheat Albionul.

Victorie Romania
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Pentru englezi meciul cu Romania este unul de totul sau nimic, dar tocmai nevoia Angliei de a marcat si a obtine victoria poate fi speculata de tricolori.

Mirel Radoi a anuntat ca vom ataca din primul minut si ca nimeni nu se gandeste la un egal. Romania ar face un pas urias, daca nu chiar decisiv, spre calificarea in semifinale printr-o victorie.

Defensiva Romaniei a aratat slabiciuni in primul meci, iar Anglia este o echipa speculativa si care nu iarta pe faza ofensiva.

Pe de alta parte, se intalnesc echipele cu cele mai bune aparari din campania de calificare. Doar patru goluri au primit Romania si Anglia in grupele din care au facut parte.

Anglia a incheiat grupa de calificare fara infrangere, obtinand opt victorii si doua egaluri, ambele contra Olandei.

De sase ori in istorie Anglia s-a calificat in semifinalele Campionatului European de tineret, dar de castigat nu l-a castigat decat de doua ori, in 1982 si 1984. Albionul nu a ratat ultimele sase editii ale competitiei.

In urma cu doi ani Anglia parasea turneul dupa faza grupelor, istorie care s-ar putea repeta in eventualitatea unui succes al Romaniei vineri seara.

De la englezi absenteaza ucatori precum Alexander-Arnold, Loftus-Cheek, Rashford, Sancho sau Delle Alli, toti eligibili pentru nationala de tineret, dar care au facut pasul la nationala mare.

La noi este de asteptat ca Mirel Radoi sa foloseasca aceeasi formula de echipa din primul meci.



Totul despre Romania - Anglia