Efortuna Sport

Totul despre prima intalnire din istorie cu Malta

Sursă foto: twitter.com/hai_romania/

Nationala Romaniei va intalni, luni seara, pentru prima data in istorie reprezentativa statului Malta.

Partida programata la ora 21:45 conteaza pentru a 4-a etapa din preliminariile EURO 2020, iar Romania nu-si permite vreun pas gresit.

Tricolorii ocupa locul trei in clasamentul Grupei F, cu 4 puncte, fiind vecini de clasament cu maltezii, locul patru, cu trei puncte.

Pana acum Romania a marcat cel putin o data in fiecare dintre meciurile disputate in aceasta campanie de calificare.

Victorie Malta
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

De altfel, de la instalarea lui Cosmin Contra pe banca primei reprezentative doar in trei dintre partide tricolorii n-au marcat (0-3 cu Olanda amical, 0-0 cu Muntenegru in Liga Natiunilor si 0-0 cu Serbia in aceeasi competitie). Toate aceste meciuri s-au disputat pe teren propriu.

Trei rezultate pozitive in ultimele sapte meciuri disputate acasa a obtinut Malta: 1-1 cu Azerbaidjan si Feroe in Liga Natiunilor, respectiv 2-1 cu Feroe in preliminariile EURO 2020.

Cosmin Contra a deplasat in Malta un lot format din 23 de jucatori. Absenteaza motivat Romario Benzar, invoit de selectioner pentru o problema in familie, si suspendatul Dragos Grigore.

O singura victorie a obtinut Malta in ultimii doi ani, acel 2-1 cu Feroe din actuala campanie de calificare. In mod normal Romania n-ar trebui sa aiba emotii. Orice alt rezultat in afara victoriei ar fi sinonim cu dezastrul pentru tricolori.

Malta a marcat doar in 11 din ultimele 19 meciuri, dar in sase din ultimele opt meciuri din preliminariile pentru Campionatul European “insularii” nu s-au lipit de gol.

Romania are o singura infrangere in ultimele zece meciuri, punand la socoteala si amicalele. Tricolorii n-au primit gol in cinci din ultimele sapte meciuri jucate in preliminariile pentru Campionatul European.

Claudiu Keseru este cel mai in forma dintre tricolori, cu sase goluri in ultimele cinci meciuri. Doua dintre acestea marcate la Oslo in 2-2 cu Norvegia.



Totul despre prima intalnire din istorie cu Malta