Efortuna Sport

Totul despre Napoli - Barcelona. Messi vine in casa lui Maradona!

Sursă foto: https://twitter.com/betomind1/

Capul de afis al serii de marti in optimile Champions League este duelul dintre Napoli si Barcelona.

Victorie Napoli
Egal
Victorie Barcelona

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Catalanii au ajuns intr-o Italie aflata in plina criza sanitara din cauza cazurilor de coronavirus, insa nu s-a pus niciun moment problema ca meciul de la Napoli sa nu se dispute sau sa joace cu portile inchise.

Barcelona nu traverseaza o perioada prea fasta din punctul de vedere al jocului exprimat, insa formatia blaugrana a profitat de infrangerea rivalilor de la Real Madrid cu Levante pentru a reveni la conducerea clasamentului din La Liga.

In ultimii cinci ani Barcelona nu a reusit sa impresioneze in Champions League, parasind competitia rusinos ultimi doi ani la rand, eliminata de Roma si Liverpool de fiecare data dupa ce castigase la scor mansa tur de acasa.

Napoli si-a gasit cadenta cu Gennaro Gattuso la carma, fostul "pitbull" din curtea Milanului redresand corabia napoletana dupa degringolada din ultima perioada a lui Carlo Ancelotti.

Gruparea de langa Vezuviu are trei victorii la rand in toate competitiile, inclusiv un succes impotriva lui Inter Milano in semifinalele Cupei Italiei.

Meciul de marti seara (22:00) va fi primul oficial intre Napoli si Barcelona. Cele doua s-au mai intalnit doar in amicale, ultima oara in Trofeul Joan Gamper.

Barcelona a castigat ultima oara in Italia contra lui AC Milan, 1-0 in aprilie 2006, printr-un gol marcat de Ludovic Giuly. In acel meci pe teren s-a aflat si Gennaro Gattuso, actualul manager al lui Napoli.

Napoli a ajuns pentru a treia oara in sase participari in faza eliminatorie a Champions League, insa niciodata n-a depasit faza optimilor de finala.

In schimb, Barcelona a trecut de fiecare data in ultimele 12 sezoane de optimi, cea mai lunga astfel de serie pozitiva din istoria competitiei.

Echipele probabile:

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Rui; Ruiz, Demme, Zielinski; Politano, Milik, Insigne

Barcelona: ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Firpo; de Jong, Busquets, Rakitic; Messi, Griezmann, Fati.



Totul despre Napoli - Barcelona. Messi vine in casa lui Maradona!