Efortuna Sport

Totul despre Feroe - Romania

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania

Pentru a-si pastra sansele de calificare la EURO 2020 nationala Romaniei este obligata sa castige, sambata seara, Insulele Feroe.

Victorie Feroe
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Calculele hartiei sunt favorabile tricolorilor care nu au alta varianta decat cele trei puncte la Torshavn, acolo unde terenul sintetic si temperaturile scazute constituie adversari mai de temut decat jucatori insulari.

De sapte ori in istorie s-au mai intalnit Feroe si Romania, toate meciurile de pana acum avand caracter oficial.

Romania a castigat toate partidele de pana acum, cu un golaveraj de 23 goluri marcate la patru primite.

Cea mai categorica victorie s-a inregistrat in chiar primul meci, pe 6 mai 1992. Un 7-0 pe de acum fostul stadion Ghencea, unde tricolorii i-au umplut poarta de goluri celebrului portar feroez cu caciula pe cap.

In doua randuri Romania s-a chinuit sa invinga la limita Feroe, cu 1-0, in deplasare pe 10 septembrie 2008, si pe teren propriu in 29 mai 2015.

Partida tur disputata la Cluj-Napoca a fost castigata la pas, cu 4-1, dupa un meci in care am avut 3-1 la pauza.

De la 1-1 cu Malta in depalsare pe 20 noiembrie 2018 cei din Feroe au pierdut toate cele sase meciuri disputate pana la jocul cu Romania.

In aceasta campanie de calificare Romania a invins in deplasare doar Malta, cu 4-0, pierzand in Suedia (1-2) si remizand cu Norvegia (2-2).

Selectionerul Cosmin Contra a anuntat ca va folosi cel mai bun 11 in meciul de sambata seara. O partida la care Ianis Hagi va juca in premiera cu numarul 10 pe tricou la prima reprezentativa.

Meciul va fi live text pe onlinesport.ro sambata seara de la ora 19:00.



Totul despre Feroe - Romania