Efortuna Sport

Totul despre El Clasico: Barcelona – Real Madrid

Sursă foto: https://twitter.com/SMFutball/

Programat initial pe 26 octombrie, primul El Clasico din actualul sezon de la La Liga se va disputa, miercuri seara, pe Nou Camp, cu incepere de la ora 21:00.

Victorie Barcelona
Egal
Victorie Real Madrid

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cele doua mari rivale spaniole se afla la egalitate inaintea meciului direct pe primele doua locuri ale clasamentului fiind despartite doar de golaveraj.

Marele absent al duelului de miercuri seara va fi belgianul Eden Hazard de la Real Madrid, accidentat pentru mai multe saptamani.

Alti absenti din echipa oaspete sunt Lucas Vazquez, James Rodriguez, Marcelo si Marco Asensio.

Barcelona este echipa din La Liga cu cele mai multe victorii impotriva lui Real Madrid (72).

Echipa balugrana este la un gol distanta de cifra rotunda de 400 de reusite in El Clasico, in toate competitiile.

Real Madrid n-a mai castigat de sase meciuri in campionat contra rivalei catalane, inregistrand doua remize si patru infrangeri. Este cea mai negativa serie a madrilenilor in El Clasico din decembrie 2011 incoace.

Ernesto Valverde il poate egala pe Josep Guardiola la numarul de meciuri fara infrangere in El Clasico (7), serie pe care actualul manager de la Manchester City a avut-o intre aprilie 2011 si ianuarie 2012 (patru victorii si trei remize).

Zinedine Zidane are propriul meci cu Barcelona, fiind neinvins pe Nou Camp in cele patru aparitii ca manager (doua victorii si doua remize). Francezul poate deveni primul manager de la Real Madrid neinvins in cinci El Clasico disputate in deplasare.

Lionel Messi il va egala miercuri seara pe Xavi Hernandez la numarul de aparitii in El Clasico in toate competitiile (42). In cele 41 de meciuri de pana acum contra lui Real Madrid, Messi a marcat 26 de goluri si a oferit 14 pase decisive. Cu toate acestea, Messi nu a marcat si nu a dat vreo pasa de gol in ultimele trei confruntari cu Real Madrid.

Real Madrid n-a mai invins-o pe Barcelona de la un 2-1 inregistrat pe Nou Camp in aprilie 2016. Una dintre cele doar patru victorii obtinute in 19 El Clasico din La Liga disputate in ultimul deceniu.

Barcelona i-a administrat un categoric 5-1 rivalei din Madrid sezonul trecut pe Nou Camp, Luis Suarez reusind un hattrick.

Echipele probabile

Barcelona: ter Stegen; Roberto, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, de Jong; Messi, Suarez, Griezmann

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Isco.

Recordul din El Clasico in toate competitiile:

Barcelona - 96 victorii (399 goluri)

Real Madrid - 95 victorii (403 goluri)

Egaluri - 51

 



Totul despre El Clasico: Barcelona – Real Madrid