Efortuna Sport

Totul despre Dinamo – FCSB

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial

Arena Nationala gazduieste, duminica seara, de la 20:00, un nou episod din Eternul Derby intre rivalele bucurestene Dinamo si FCSB.

Victorie Dinamo
Egal
Victorie FCSB

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Un duel care se anunta extrem de incis la nivelul celor doua galerii odata cu anuntul Peluzei Nord de intoarcere a anumitor grupuri alaturi de echipa ros-albastra din Liga 1.

Cele doua echipe se vor confrunta pentru a 146-a oara in principala competitie interna, de 48 de ori s-au impus dinamovistii, de 43 de ori a castigat FCSB, iar 54 de jocuri s-au terminat la egalitate, anunta LPF.

Gruparea alb-rosie este singura intalnita de FCSB in cel putin doua sezoane pe prima scena care are palmares pozitiv in fata ros-albastrilor.

Palmares cu Dinamo gazda: 72 de jocuri - 29 victorii Dinamo - 26 remize - 17 succese FCSB.

Cea mai recenta intalnire directa: 5 octombrie 2019, FCSB - Dinamo 1-1, goluri inscrise de Florinel Coman, respectiv Denis Ciobotariu.

Cu 19 goluri marcate si 10 primite, ros-albastrii au cel mai bun golaveraj pe teren advers. 14 dintre cele 26 de goluri primite au fost incasate in primele 45 de minute.

25 dintre cele 35 de goluri reusite de Dinamo au fost izbutite in repriza secunda. Elevii lui Dusan Uhrin stau foarte bine la capitolul goluri marcate din faze fixe - 13 reusite (37,1 %).

FCSB a obtinut opt victorii in ultimele noua meciuri din deplasare. Singura sincopa a fost inregistrata chiar in prima partida din acest an, 0-1 in Gruia cu CFR Cluj.

Dinamo a pierdut un singur meci pe teren propriu in ultimele 11 meciuri campionat, 1-2 cu Sepsi, in 13 decembrie 2019. Opt succese si doua remize in restul intalnirilor pentru ”caini”.

Va fi pentru a 23-a oara in toate competitiile cand cele doua se vor duela pe impunatoarea arena, palmaresul precedentelor intalniri consemnand noua succese ros-albastrii, noua rezultate de egalitate si patru victorii ros-albii.

32.125 spectatori/meci este media inregistrata in cele 22 de derby-uri Dinamo - FCSB jucate pe Arena Nationala.

La meciul de duminica seara arbitrat de Horatiu Fesnic sunt asteptati peste 25.000 de spectatori.



Totul despre Dinamo – FCSB